Etter 12 smekkfulle Ibsen-forestillinger i samarbeid med Nationaltheatret forrige uke, offentliggjøres nå i følge kunstnerisk leder tidenes konsertsommer på Ramme, som åpnet for publikum i fjor.

Fjorårets publikumssuksess med søndagskonserter i Havlystteateret er blitt videreført og utvidet: hver søndag fra 4. juli til 15. august får publikum oppleve noen av landets aller fremste klassiske musikere i en ettermiddagskonsert klokka, eller du kan bevege deg ut til periferien av det klassiske, med jazz, folkemusikk, visesang, akustisk pop og improvisasjon i Etterspill klokka 19.

Stedet er absolutt verdt et besøk, også utenom konsertene.

Les også: Thormod (29) skal skape nytt liv i Oslos klassiske storstue: – Vi skal skape en ny møteplass for kammermusikken i Aulaen

Kjente navn

På plakaten står artister som Arve Tellefsen, Tora Augestad, Sveinung Bjelland, Stian Carstensen, MEER, Annbjørg Lien, Kari Svendsen og Lars Klevstrand, og mange flere.

– Omgivelsene i Havlystparken inspirerer til å skape store opplevelser som løfter oss ut av det hverdagslige. Musikken møter unik natur, kunst fra alle æraer, fuglekvitter og lyder fra skog og sjø. Kombinert med noen av Norges absolutt fremste artister, tror vi årets Havlystkonserter byr på noe for enhver smak, forteller kunstnerisk leder og pianist Thormod Rønning Kvam.

Det er Birgitta Elisa Oftestad på cello og Sveinung Bjelland på piano som åpner konsertserien søndag. Deretter blir det "etterspill" med Music for a While klokka 19.

Les også: En røykenbøring og en huring står bak klassisk nyskapning og kombinerer kulturstedet Ramme med Aulaen i Oslo

Ramme om kunsten

Nå har også Ramme billedgalleri åpnet dørene etter mange års ventetid. Her får man oppleve en mengde verker fra Hvitstens gullalder, med både Munch, Krohg, Gude, Thaulow, Oscar Wergeland, Kittelsen og Dørnberger, som alle hadde en sterk tilknytning til Hvitsten og omegn.

– Det er duket for komplette kulturopplevelser for publikum som tar turen til Ramme i sommer. Alle konsertbilletter på søndager inkluderer fri tilgang til Havlystparken, et ettertraktet tilbud hos mange, legger Kvam til.

Før og etter konsert kan man også besøke stedets spisesteder, vandre i det nye billedgalleriet og få omvisninger på gården og i parken. Grunnet stor pågang anbefales det å kjøpe billetter på forhånd via Rammes nettsider. Det er huringen Christian Dyresen som er markedssjef for destinasjon Ramme.