Gå til sidens hovedinnhold

– Kjipt, sier 15-åringene som må vente med både konfirmasjon og skolegang

Artikkelen er over 1 år gammel

Silje, Philip og Seline våget seg ut i fellesskap og utenfor Røykenbadet fant de både noe å aktivisere seg på og nyte en liten stakket stund i sol og friluft. - Vi kan ikke bare være hjemme, sier de.

- Vi måtte bare ut en tur, selv om det kanskje ikke er helt lov, men det er kjedelig når vi ikke kan gjøre noen ting. Det er ikke det samme med skolegang når vi er hjemme. Undervisningen er det ikke så stor forskjell på, men det er ikke det samme når vi skal jobbe sammen uten å være sammen. Vi savner det sosiale på skolen, sier de tre enig.

At det nå er påskeferie gjør det ikke bedre.

– Vi ville vært på hytta nå, og ikke hjemme alene uten venner, sier de, og sukker litt.

At det ikke blir noen konfirmasjon denne våren synes det også lite om.

– Det er kjipt at det ikke blir konfirmasjon, sier Silje og Philip, som skulle vært borgerlige konfirmanter denne våren.

Seline synes også det er dumt at hun ikke vet om det blir kirkelig konfirmasjon til høsten som følge av koronapandemien.

Når de blir spurt om det merkes på telefonbruken at de er mer alene blir det mye fnising.

Silje sjekker og blir overrasket over at hun har brukt telefonen i snitt sju timer per dag. Seline slår henne med tre timer.

- Det blir jo mye prat på chat og houseparty, forklarer Silje.

– Jeg har nok sett litt film og sånn på telefonen. det var veldig mye, sier Selina, og putter den raskt i lommen igjen.

Når de blir lei av å hoppe i trampolinene og slenge seg i tau tar de fram kortstokken og spiller Uno på matta som er god og varm i sola som skinner.

Kommentarer til denne saken