Kjære Ordfører Andreas Muri

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT: Jeg leser med bekymring om Hurum kommunes ublue ønske om å få tilbake naturperlen Verksøya fra Svelvik kommune. Og min bønn til Svelvik kommunestyre er: Vær så snille å IKKE GJØR DET!

Svelvik-ordfører: – Det er lov å spørre 

Hurum kommune har vist at de ikke er kompetente til å besitte ansvaret for en slik fantastisk friluftslomme i vakker natur. Man trenger bare å vise til nedbyggingen av sjøarealene og med det utskvisingen av Sætre Båtforening i Sætre sentrum, samt Hurum kommunes tillatelse til av en kommunestyre-representants utbygginger i strandsonen i Sandspollen.

Sandspollen er et viden kjent friluftsområde som besøkes av tusener av friluftselskere og båtfolk hvert år, en for det meste uberørt natur med noen få gamle bygninger skal nå bebygges med bryggeanlegg med driftsbygninger med mer.

Hurum solgte Verksøya til Svelvik for 86 år siden – nå vil de ha området gratis tilbake 

Jeg frykter at om Hurum kommune får Verskøya i sitt eie, vil man kunne se en tilsvarende utbygging av havneanlegg og bygninger der. I verste fall kan man finne det for godt å selge deler eller hele øya til prospektorer som bygger den ned med leilighets-komplekser.

Så hør min bønn kjære kommunepolitikere i Svelvik, behold Verksøya i Svelviks eie, og vær med det garantister for at den for all fremtid vil forbli en unik naturperle som kan glede Svelviks og Hurums befolkning samt alle tilreisende fra fjern og nær.

Uttalelser om at man har behandlet Verksøya stemoderlig er helt uten grunnlag, det eneste som kanskje kunne gjøres er et eller to små toalett-avtreder med tilgang til ferskvann, strategisk plassert og med en slik utforming og farge at det glir godt inn i Verksøyas vakre og unike natur.

Hilsen Verksøy-bruker og naturelsker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken