Gå til sidens hovedinnhold

Kirken har gått digitalt lokalt, men to tilbud gjennomføres fortsatt: – Vi har en begrensning på antall mennesker

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirken i Asker har stort sett gått digitalt, men har to områder der de fortsatt møter mennesker fysisk.

Etter at Korona-viruset slo til for fullt i Norge tok det ikke lang tid før kirken også måtte se på alternative løsninger for at de kunne møte folk og at folk kunne få med seg gudstjenester. Den den digitale hverdagen har virkelig fått fotfeste, også i kirkene i Asker.

Les også: Fortsatt underskudd i kirken på over 400 000 kroner i lovpålagte gravferdstjenester: – Vi har valgt å være tålmodige

– Mitt budskap til alle våre kirkelige ansatte i morges var å holde seg friske og tilgjengelige, og ta vare på flokken deres. Både familie, menigheter og de som er på en særlig måte utsatt i denne situasjonen, sier kirkesjefen.

Digitale løsninger

Kirkesjefen sier at kirken nå må være åpen på en annen måte enn å møte folk fysisk. Det er likevel to områder man har fått lov til å holde gående, men med nødvendige restriksjoner for smittevern. Før det første avholdes dåp, vielser og gravferder.

– Der har vi en begrensning på 15 mennesker på dåp. Når det gjelder gravferd og vielser har vi en begrensning på 50 personer. Begge deler med den forutsetning at ingen er syke og i karantene, fortsetter Grimsby.

Les også

Holmsbu kirke ryddet for trær: – Gjort for å sikre kirken og besøkende sier kirkesjefen

Gudstjenester sendes direkte på kirkerådet sin hjemmeside på internett eller på kirkerådets facebookside.

– Nå må vi være åpne og tilgjengelig på en annen måte. Vi strømmer gudstjenester. Vi legger ut stort og smått på våre nettsider og holder kontakt med folk på digitale flater og snakker sammen på telefon. I morges hadde vi ledermøte digitalt på Skype av smittevernhensyn, forteller Grimsby.

Tilbud for rusmiddelbrukere og hjemløse

En annen del som holdes åpent under strengt smittevern er kirkens feltarbeid i Asker. Dette er en virksomhet rettet mot rusmiddelbrukere og bostedsløse.

Les også

Hektisk kirkesafari rundt om på halvøya

– Her har vi inntil åtte gjester om gangen og to ansatte. Vi gir mat og brukerutstyr, men hele tiden innen strenge rammer for smittevern. Dette gjør vi i samråd med kommunelegen i Asker. Til vanlig har vi 100 gjester om dagen i feltarbeidet. Nå kan vi kun holde åpent for få om gangen, men håper å kunne dekke de mest grunnleggende behovene for mennesker som er mer enn sårbare i denne situasjonen, sier Grimsby.

Kommentarer til denne saken