Koronarestriksjonene i sommer har gjort seilerne sulteforet på regatta og konkurranse. Hele 100 lag var derfor påmeldt til helgens NM, deriblant en del seilere som vanligvis ikke stiller på baneseiler i Oslofjorden. NM var i år forbeholdt shorthand-seilere, med to personer i hver båt.

Mesterskapet ble arrangert i Oslofjorden, i farvannet mellom Asker, Nesodden og Hurumhalvøya.

Les også: Astrid har laget ny festdrakt for Viken: - Nytt fylke - ny bunad

Kaotisk rundt grunna

Lørdag bød på fine høstforhold, dog med litt lite vind mot slutten av dagen. Søndagen ble noe mer utfordrende.

En sjelden kombinasjon av både nordavind og sønnavind på samme bane, kombinert med perioder med vindstille, ga ekstra utfordringer for deltakerne.

- ­Sønnavinden kom etterhvert inn fjorden, men langs Nesodden kom det nordavind. Seilasen ble temmelig kaotisk når 80 båter samtidig skulle runde Torkegrunnen i vindstilla, sier Ynge Lønmo fra Hurum.

Les også: Vinneren av fotokonkurransen er kåret: – Midt i blinken!

Fornøyd med bronse

Shorhand-spesielt Lønmo seilte NM sammen med faren Asbjørn i båten "Jakobine", og endte på bronseplass.

- Vi er veldig godt fornøyde med bronsemedaljen i den harde konkurransen, sier Lønmo, som i fjor toppet den norske rankinglisten over shorthand-seilere. Sesongen hittil i år har gitt varierende plasseringer.

I helgens NM inngikk også den årlige sesongavslutningsregattaen Nesodden Høstcup, der det også var lagt inn en klasse for båter med familier eller mannskap fra samme husstand.