Som en del av Kulturåret 2020, der målet er å smelte sammen de tre kommunene til ett Asker skal Asker musikkorps og Slemmestad ungdomskorps ha felles konsert i Asker kulturhus lørdag 18. januar. Men de nøyer seg ikke med det, også pianist Thormod Rønning Kvam og Tone E. Braaten deltar.

– Under konserten blir det samspill mellom Asker musikkorps og Thormod Rønning Kvam, og vi i Slemmestad Ungdomskorps skal ha en avdeling sammen med sopran Tone Elisabeth Braaten. I tillegg skal Braaten og Kvam ha en egen fellesavdeling i tillegg til at korpsene avslutter med i fellesskap å framføre samme ekstranummer som Nyttårskonserten i Wien gjør med Radetzky Marsj av Johan Strauss den eldre., kan Leif Smaaland i ungdomskorpset røpe.

Konferansier denne lørdagen er Hilde Hummelvoll.

Allsang i Singers Lounge i Sekkefabrikken

Røyken Jazzforum trøkker til med country-tema på årets første Singers Lounge. Country som jazz, jazz som country eller rett og slett country.

– Vi kan love dere en bukett med engasjerte lokale vokalister. Roar Lindberg har som vanlig med seg Alf Henrik Henriksen piano, Rino Larsen bass og Frode Nyhuus trommer, sier Rita Rohdin Nyhuus, og ønsker på vegne av Røyken jazzforum velkommen til countrykveld.

Konserten er lørdag 18. januar fra klokka 20 i Sekkefabrikken kulturhus.

Klangbein – en musikalsk og morsom reise

Når årets første barnearrangement er på trappene håper Peter Albers i Sekkefabrikken at mange har lyst til å ta turen for å oppleve Klangbein.

– Det blir en musikalsk, emosjonell og ikke minst morsom reise i stemninger og hverdagssituasjoner som barna lett kan kjenne igjen. Sint som en okse? Blid som ei lerke? Musikk som gjør deg gira, blid eller sur? Musikk kan påvirke humøret vårt, og dette vil «Klangbein» vise på konserten sin, sier Albers.

Konserten er søndag 19. januar kl. 14 i Sekkefabrikken Kulturhus, og passer for barn fra fem år. En time før konserten er det tegneverksted.

I Klangbein handler det om to gode venner, musikerne Ole Jørn Myklebust (trompet) og Morten Barrikmo (klarinett), om misforståelser og vennskap.

Ole Jørn Myklebust er mest kjent fra sitt lange samarbeid med Mari Boine, Jonas Fjeld og Unni Wilhelmsen, samt egne soloalbum og prosjekter. Morten Barrikmo spiller i prosjekter som BOA, Ellen Sofie Hovland, BAROLO og Per Zanussi Ensemble.

– Ta med mor og far for de vil også sette pris på denne fargerike stemningsreisen, sier produksjonsansvarlig Peter Albers i Sekkefabrikken.

Sesongåpning i filmklubben

Et ønske om å se kvalitetsfilm sammen med andre, i mørke saler, på store lerreter og i lokalmiljøet. Slik ble det til at en gjeng filmglade fra Røyken og Asker startet opp Slemmestad filmklubb.

Vårens program består av filmer fra ulike tidsepoker og sjangere. Klubben har visninger på Sekkefabrikken Kulturhus en gang i måneden.

– Vi ønsker gode sosiale rammer for arrangementene og syntes Sekkefabrikken er et perfekt bakteppe for filmvisninger, med sin historie og sine røffe lokaler. Her er det åpent for gode samtaler både før og etter filmene, men også på sikt foredrag, temakvelder, quiz og liknende, sier styreleder av Slemmestad filmklubb Linn Silje Jarness Rohdin.

Filmklubben åpner sesongen 21. januar med filmen «Barn».

– Filmen er regnet som en av de beste norske filmene i 2019 og fikk høye terningkast og gode omtaler av samtlige medier. «Barn» er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste «Som du ser meg». I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. «Barn» handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen, sier Rohdin, og legger til at de gleder seg spesielt til innledningen før filmen av regissør Dag Johan Haugerud.

Vårens visninger:

  • 21. Januar – Barn
  • 9. februar – Baraka med live musikk av Stefano Guzzetti
  • 19. februar – Blue Velvet
  • 18. Mars – Birdman
  • 15. April – Stalker