– De neste dagene får vi mye av det samme været som vi har hatt i det siste. Det vil fortsatt være vind fra nordøst, og en skyet værtype med nedbør de nærmeste dagene.

Det opplyser vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til RHA mandag morgen. Ifølge henne vil nedbøren mest sannsynlig komme som snø hvert fall mandag og tirsdag.

– Så vil temperaturen stige utover uka, og nedbøren kommer nok da som sludd eller regn, sier hun.

– Lite å se til sola

Det er heller lite solskinn i vente de nærmeste dagene.

– Det er stort sett en grå uke vi går inn i. Det blir kanskje litt sol tirsdag, ellers blir det nok lite å se til sola, sier Moxnes.

Hvor mye nedbør vi får, enten det blir snø eller regn, er imidlertid usikkert.

– Det ser ut til å bli lite mandag og tirsdag, og mer utpå onsdagen. Fra onsdag kan det bli mye nedbør, da er det ventet en del mer enn nå de første dagene, opplyser Moxnes.

Les også: Sjåfør hadde seks prikker på førerkortet – fikk tre nye da han ble stoppet i Asker

Pluss til helgen

Temperaturen vil ligge på rundt null grader fram til onsdag, da temperaturen er ventet å begynne å stige igjen. Moxnes sier det er mest sannsynlig at onsdagens skur vil komme som regn, men advarer også at det kan være sjanser for at det blir hvitt.

– Men vi går mot en mildere værtype igjen. Mot helgen kan vi være oppe i fem-seks plussgrader igjen. Så onsdagen ser litt våtere ut enn mandag og tirsdag, men vi får se hvordan det blir, sier meteorologen.

Selv om helgen blir noe varmere, er det fortsatt ikke ventet skyfri himmel og strålende sol.

– Det ser forholdsvis grått ut da også. Det blir svingende temperatur, og nedbør som sannsynligvis kommer som regn, informerer meteorologen, og fortsetter:

– Det er riktignok litt tidlig å si, men det ser ikke ut som en veldig fin helg værmessig sett: mest grått og regn.

Bildeserie

Se hvordan snøværet byr på trøbbel lokalt

– Kan bli vanskelig føre

Når snøen først legger seg for alvor, følger gjerne glatte veier og trafikkaos.

– Nå har vel de fleste fått med seg at det er vinterdekk som gjelder, men det er klart at hvis det kommer snø, bør man ha i bakhodet at det kan bli vanskelig føre, sier Moxnes.

Også Statens vegvesen advarer om vanskelige kjøreforhold. Mandag formiddag gikk de ut på Twitter med følgende budskap:

– Sesongens første snøfall er i området vårt og skaper stedvis utfordrende kjøreforhold. Vi oppfordrer trafikantene til å kjøre etter forholdene.