Gå til sidens hovedinnhold

Kan bety opprykk for Asker Fotball: – Det ville vært en kjempeboost

Denne uken møter Asker Fotball Stjørdals-Blink og kjemper om opprykk til førstedivisjon. Sportslig leder Rolf-Magne Walstad er forhåpningsfull, og tror laget har gode muligheter.

– Da ble Skeid slått på lørdag og vi er klare for playoff mot Stjørdals-Blink. Ble en nervepirrende kamp hvor vi avgjorde etter straffespark, skriver markedssjef i Asker fotball, Rune Klemetsdal, i en e-post til RHA.

Torsdag 17. desember og søndag 20. desember er det playoff mellom Stjørdals-Blink og Asker, og Asker spiller henholdsvis borte og hjemme. Det er disse kampene som vil avgjøre om Asker rykker opp til førstedivisjon – nivået under eliteserien.

Se de avgjørende kampene på rha.no.

Les også: Over 116 millioner kroner utbetales til idrettslag i Viken – og mer enn 700 000 til IL ROS

– Vi kan klare opprykk

Sportslig leder i Asker Fotball, Rolf-Magne Walstad, er spent på hvordan playoffen vil utarte seg, og holder håpet oppe.

– Vi er jo skrudd sammen som optimister, vi! ler han først.

– Jeg forventer at det blir to tøffe og jevne kamper, men vi mener at vi er gode nok til å kunne vinne begge to. Men det er klart, vi møter et lag som har spilt på ett nivå over oss, så vi får god konkurranse. Men gutta våre er i god form – friske og skadefrie, sier en forventningsfull Walstad.

Les også

Gunn-Torill går fra "venstrevridd" til «Red Devil»: - Jeg måtte ha noe å engasjere meg i etter politikken

Torsdagens kamp spilles på M.U.S. Arena. Laget reiser hjem igjen fredag, og på søndag er det ny kamp – denne gangen på hjemmebane.

– Så det blir full rulle – men det liker vi. For oss er dette på sett og vis kamper som vi har håpet hele sesongen på å få spille, forklarer Walstad.

Han håper dog at kampene som følger ikke blir like jevne som den mot Skeid.

Les også

– Takket være Jørgen har jeg Maradonas autograf på landslagsdrakta

En kjempeboost

Han mener at et opprykk til første divisjon vil være en kjempeboost både for Asker Fotball, og for fotballen i Asker i det store og det hele.

– Vi har vært blant de beste i andredivisjon lenge, og hvis vi klarer å ta steget opp, vil det være en kjempeboost for spillere, supportere og forhåpentligvis vår synlighet for lokale virksomheter. Det tror vi at vi kan klare – vi har et lag og et støtteapparat som er modne for å prøve seg på et nivå høyere opp, sier han.

Walstad tror også at unge, ivrige spillere som ser opp til A-laget i dag, vil få enda mer glød og motivasjon hvis Asker klarer opprykket.

– Så det ligger mye oppdrift i et opprykk, sier Walstad.

Les også

Responsen har vært enorm: - Vi startet natt til lørdag og har allerede bikket 30 000 kroner

Under hjemmekampen på søndag begrenser de antall tilskuere på tribunen med 200 på grunn av covid-19, og forhåndsselger billettene de har tilgjengelig.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne hatt 1000 tilskuere her, men nå har vi lært oss til at det er det å se fotball på PC og TV som er tingen i 2020, så det får vi bare tåle. Men vi skal gjøre alt vi kan for at vi har noe å glede bade oss selv og andre med søndag ettermiddag, så vi gyver løs på oppgaven, uttaler Walstad.

Du kan også se kampen direkte her.

Kommentarer til denne saken