– Da ble Skeid slått på lørdag og vi er klare for playoff mot Stjørdals-Blink. Ble en nervepirrende kamp hvor vi avgjorde etter straffespark, skriver markedssjef i Asker fotball, Rune Klemetsdal, i en e-post til RHA.

Torsdag 17. desember og søndag 20. desember er det playoff mellom Stjørdals-Blink og Asker, og Asker spiller henholdsvis borte og hjemme. Det er disse kampene som vil avgjøre om Asker rykker opp til førstedivisjon – nivået under eliteserien.

Se de avgjørende kampene på rha.no.

Les også: Over 116 millioner kroner utbetales til idrettslag i Viken – og mer enn 700 000 til IL ROS

– Vi kan klare opprykk

Sportslig leder i Asker Fotball, Rolf-Magne Walstad, er spent på hvordan playoffen vil utarte seg, og holder håpet oppe.

– Vi er jo skrudd sammen som optimister, vi! ler han først.

– Jeg forventer at det blir to tøffe og jevne kamper, men vi mener at vi er gode nok til å kunne vinne begge to. Men det er klart, vi møter et lag som har spilt på ett nivå over oss, så vi får god konkurranse. Men gutta våre er i god form – friske og skadefrie, sier en forventningsfull Walstad.

Les også

Fra politikk til fotball

Torsdagens kamp spilles på M.U.S. Arena. Laget reiser hjem igjen fredag, og på søndag er det ny kamp – denne gangen på hjemmebane.

– Så det blir full rulle – men det liker vi. For oss er dette på sett og vis kamper som vi har håpet hele sesongen på å få spille, forklarer Walstad.

Han håper dog at kampene som følger ikke blir like jevne som den mot Skeid.

En kjempeboost

Han mener at et opprykk til første divisjon vil være en kjempeboost både for Asker Fotball, og for fotballen i Asker i det store og det hele.

– Vi har vært blant de beste i andredivisjon lenge, og hvis vi klarer å ta steget opp, vil det være en kjempeboost for spillere, supportere og forhåpentligvis vår synlighet for lokale virksomheter. Det tror vi at vi kan klare – vi har et lag og et støtteapparat som er modne for å prøve seg på et nivå høyere opp, sier han.

Walstad tror også at unge, ivrige spillere som ser opp til A-laget i dag, vil få enda mer glød og motivasjon hvis Asker klarer opprykket.

– Så det ligger mye oppdrift i et opprykk, sier Walstad.

Under hjemmekampen på søndag begrenser de antall tilskuere på tribunen med 200 på grunn av covid-19, og forhåndsselger billettene de har tilgjengelig.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne hatt 1000 tilskuere her, men nå har vi lært oss til at det er det å se fotball på PC og TV som er tingen i 2020, så det får vi bare tåle. Men vi skal gjøre alt vi kan for at vi har noe å glede bade oss selv og andre med søndag ettermiddag, så vi gyver løs på oppgaven, uttaler Walstad.

Du kan også se kampen direkte her.