Gå til sidens hovedinnhold

Julemarked på gården: - Fint å treffe andre i trygge omgivelser

Denne helga er det julemarked på Myhrene gård i Hurum. - Vi tenkte egentlig på dette som et familieprosjekt, sier Mari Myhrene til RHA.

For abonnenter

- Det er første året vi arrangerer et julemarked her på gården, men ideen har modnet noen år, og nå i den situasjonen som vi er oppe i, så tenkte vi at det var fint om folk kunne komme seg litt ut - og ikke minst treffe andre i trygge omgivelser, fremholde Mari Myhrene.

På Myhrene gård er det nemlig salg av norske juletrær, litt julepynt og dørkranser, og ikke minst så er det mulig å varme seg litt med gløgg og kaffe i Lottas kafé .

- Vi har ca 70 juletrær til salgs, og folk er flinke til å støtte det lokale og kortreiste, sier Magnus Myhrene.

- Hold treet ute

Men ikke alt er like kortreist. Stine Heggum Bjerke, Stig Bjerke og Ruth Heggum fra Oslo tok med seg to juletrær hjem til hovedstaden.

- Vi har hytte her ute, og pleier å støtte opp om det lokale, sier Stig Bjerke.

- Det er ikke noe som slår lukten av et ekte juletre sier Mari Myhrene som også har noen råd om hvordan man skal behandle et juletre.

- Det er viktig at treet står ute helt til det skal pyntes, er det pakket inn i plastikknett, så ta av dette når du kommer hjem. Da får treet tilbake sin fine form. Er det veldig kaldt ute, så prøv å avklimatisere det slik at det ikke blir tatt rett inn i 20 varmegrader. Gjør du dette, så kan du glede deg lenge med god barlukt i huset under julefeiringen, avslutter Mari Myhrene, som også ønsker alle en god advent og julefeiring.

Kommentarer til denne saken