10 minus og 4 pluss i vannet var intet hinder for de rundt 25 personene som tok turen til seilforeningens lokaler lille julaften og julaften for et siste utelaug før jul.

Oppvarmet badstu, gløgg, kaffe og kaker la en fin og varmende ramme rundt de ellers noe friske omgivelsene.

–En gruppe vi har tenkt da vi bygget klubbhuset var faktisk vinterbaderne. Da klubbhuset ble bygget, la vi inn en badstu nettopp med tanke på disse,sier Fredrik Tischbein i Røyken seilforening. Sammen med Camilla Norlen og Veronica Aamodt var han blant intiativtakerne til badstue- og vinterbadplanene.

Han viser til at beliggenheten til klubbhuset er idéell med tanke på vinterbading.

– Og nå er altså badstua offisielt innviet med årest julebadere.

Det har lenge vært en liten gruppe som bader sporadisk på søndager, men dette er første gang det arrangeres julebad med gløgg, kaffe, kaker og badstue.

Les også: Midnattskonsert i Hurum kirke: - Nå er i jula i gang

Tradisjon

Han er veldig glad for at så mange ville være med å innvie den på lille julaften og i dag, og håper at julebadet blir en årlig tradisjon i klubblokalene til foreningen.

–Vi har nok hatt mellom 20 og 25 personer her med relativt kort varsel, det vil si siden vi inviterte via facebook for et par dager siden.

–Vi kommer også til å sette opp noen ordentlige kajakkstativer slik at padlere også kan få et tilbud hos oss, slik at flere kan bruke fasilitetene, sier Tischbein.

Stadig flere vinterbadere

Jul eller ikke jul, en liten kikkerunde på facebook avslører at det er stadig flere som tar seg et bad utendørs vintertid.

Blant de faste ukentlige vinterbaderne er ordfører Eva Norén Eriksen. Sammen med kollegaer tar hun turen til Odden marina hver mandag så sant tiden strekker til.

– Det er veldig forfriskende med et kort dypp i sjøen i desember, og spesielt føles det bra etterpå, sa ordføreren til RHA for noen uker siden.

–Det er mulig det skyldes oppveksten på nordvestlandet med kaldt vann året rundt, eller mine finske aner. Men jeg kan godt stå å vente i fem minutter med badedrakt og håndkle mens de andre skifter og gjør seg klare uten at jeg fryses, fastslår den badeglade og spreke ordføreren.