Leder av Sætre IF Graabeins jubileumskomité, Asle Lien, fikk ideen til å arrangere Graabeinløpet og fikk med seg Anne Thrana som arrangementsansvarlig.

– Hun er jo blitt et slags løperikon i vårt område de siste årene, så jeg er glad jeg fikk henne med på dette, sier Lien.

Søndag 22. mai går nemlig Graabeinløpet av stabelen med start og mål på Graabein Arena – lokalt kjent under navnet «Sletta».

– Planene ble lagt, en skisse på ti kilometer ble staket ut. Vi hadde omtrent 25 punkter som måtte på plass. Alt fra tidtaking til løypevakter, speakertjeneste, løypeoppmåling fra sertifiserte oppmålere, innkjøp av premier, bygge egen webside, påmelding og resultatservice, informasjon som måtte ut, trykking av bannere og beach-flagg, som noen av disse 25 punktene. Ikke siden Sætre Rundt-stafetten på begynnelsen av 90-tallet, hadde noe tilsvarende blitt gjort.

Flott premiering

Nå er det litt over en uke til startskuddet går, der de aller yngste kan legge i vei med startnummer på brystet, for det som har fått navnet Fremløpet.

– Vi kan skilte med utsøkte deltakermedaljer til samtlige som fullfører. Hovedløpet – Graabeinløpet - starter klokken 14.00; en nøyaktig målt tikilometer i idylliske omgivelser på Sætre. Klokken 16.00 fyres nok et startskudd av, da for Ulveløpet, en nøyaktig målt femkilometer, i samme trasé som tikilometeren, sier Lien og Thrana som lover meget flott premiering.

– Det blir for det første deltakermedaljer til alle som fullfører, det bli hovedpremier til totalvinnere, det blir premier til klassevinnerne, sågar bare om det er kun én deltaker i klassen. Og det blir uttrekkspremier, på vilkårlig trukne startnummer, forklarer de.

De to forteller også at oppgaven med å finne frivillige løypevakter ble en behagelig øvelse.

– Vi kontaktet gruppa i 60 pluss i tillegg til noen godt voksne utenom denne gruppa. Og disse mannfolkene og damene stilte villig opp. Og vi håper vi har lagt føringer for noe som kan bli en vårtradisjon på Sætre, sier Lien og Thrana.