(Drammens Tidende)

DRAMMEN/USA: Det gjør han sammen med den legendariske amerikanske sangeren og låtskriveren Judy Collins, skriver NRK.

Duoen ga nylig ut bluegrass-albumet «Winter Stories», og onsdag denne uken klatret albumet til førsteplass på den prestisjetunge lista.

Billboard er et amerikansk musikkmagasin mest kjent for sine lister over de mest solgte platene i USA. De mest kjente listene er Billboard Hot 100 for singler og Billboard 200 for album, men magasinet har også en rekke lister innen forskjellige musikksjangre, blant annet innenfor sjangeren duoen nå topper.

Drammens Tidendes anmelder mener albumet er den fineste vinterplaten på mange år, og belønnet plata med terningkast 6.

– Jonas Fjeld, i en alder av 67, har aldri sunget bedre med sin mørke og stemningsfulle og tillitvekkende stemme. Og Judy Collins! Herre min hatt, når man i en alder av 80 år når de tonene hun besitter som på åpningssporet med «Northwest passage», som en Sandy Denny med Fairport Convention, eller Mandy Morton med Spriguns, så skjønner man at alder egentlig bare er et tall, skrev vår anmelder.

Dagbladet omtalte «Winter Stories» som et utsøkt norsk-amerikansk samarbeid, og mente albumet kunne være årets fineste duettplate.

Albumet inneholder blant annet en versjon av «Highwayman» skrevet av Jimmy Webb og opprinnelig fremført av kjente gruppen Highwaymen bestående av Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson og Willie Nelson.

I albumet har duoen også laget nye versjoner av Joni Mitchells «River» i tillegg til Collins «The Blizzard» og «Mountain Girl».

Les også

Nervepirrende uker i New York: – Jeg, som er fra Drammen, skal stå der og spille med hu ...