Guttekonferansen arrangeres i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse og har søkelys på identitet, vennskap, følelsesuttrykk og mestring.

Det er tredje året Barne- og Familieenheten i Asker kommune inviterer gutter fra 10. trinn i Røyken og Hurum til Asker kulturhus for å delta på dette arrangementet. Konferansen holdes onsdag 9. oktober.

Les også: Tone Espelin (50) startet dyrepensjonat i Asker da ingen andre tok muligheten som bød seg

Aktuelle foredragsholdere

Simen Almås og Helge Lee er to av foredragsholderne som deltok på forrige års guttekonferanse. De er like aktuelle i år som tidligere. I tillegg vil Einar Otto Stangvik og Caroline Omberg bidra til å sette fokus på det å være ung gutt i dag og inspirere de til å gjøre gode valg og gi tips til hvordan de kan bryte med forventningsnormen, takle motgang, være der for hverandre, og gi de styrke og håp til å tørre å være seg selv.

Les også: Den nye kommuneadministrasjonen samles i signalbygg

Lær deg å forstå gutter

Senere på kvelden blir det en temakveld spesielt tilpasset fedre og andre farsfigurer, men andre omsorgspersoner er også velkommen. Temakvelden skal være et bidrag for å øke kunnskapen og forståelsen om kulturen dagens gutter vokser opp i.

Foredragsholdere er Mia Landsem, gamer og frontfigur i kampen mot ulovlig spredning av bilder på nett.

I sitt foredrag vil hun snakke om hva som kan gå galt når man deler på nett, om grensesetting, spillverdenen generelt, og hvordan vi voksne kan være gode støttespiller for gutter på nett.

Også Jimmy Westerheim vil foredra. Han står bak verdens første livserfaringsbibliotek – thehumanaspect.com.

Westerheim har utfordret den tradisjonelle mannsrollen og vist vei for mange unge i dag. Han har erfaringer fra både internasjonal shipping, kystvakten, Leger Uten Grenser, toppidrett og The Human Aspect.

Les også: Slik blir bil- og fotgjengerveiene rundt Rortunet inntil videre