Gå til sidens hovedinnhold

Jeg velger meg skryt

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT - VALG 2019: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I disse valgkamptider er lett å gå lei politikere som kjemper om oppmerksomheten og som mener at de/vi sitter på de beste løsningene. Både velgere, og politikerne selv, kan få nok av debatter, leserinnlegg og pressestunt. Derfor tenkte jeg å bruke denne siste uken til å snakke fint om andre politikere og hva vi har fått til sammen.

Vi må vite hvem vi er

I desember 2018, i kommunestyremøtet hvor budsjett for 2019 ble vedtatt, tok jeg initiativ til en rekke historiske markeringer gjennom 2019 som nå blir siste leveår for Hurum kommune.

Sammen med MDG og Senterpartiet la jeg frem et forslag om å markere Hurums historie og identitet slik at vi kan sterkere kan gå inn i en ny og større kommune. Teorien min er at vi lettere kan oppnå det vi vil hvis vi først vet hvem vi er.

Dette prosjektet er ingen festgruppe for å feire kommunesammenslåingen, men en markering av hvem vi er, og hvor og hva vi kommer fra. På den måten kan vi gå tryggere inn i et samliv med Asker og Røyken. Det er elementær relasjonsteori.

Historie, kultur og politikk

Et enstemmig kommunestyre gikk inn for et slikt prosjekt, og jeg har ledet to møter i måneden siden januar for å arbeide frem en rekke slike arrangement og prosjekter. Med representanter for AP, Høyre, SP, MDG, uavhengige, og Hurums Historielag har vi både planlagt og gjennomført arrangementer som trekker frem Hurums historie og kulturlivet vi har og har hatt. Det har vært en fryd.

Vårt første store prosjekt var Verksøya 2019 som foregikk på Verket 29.juni. I samarbeid med Huringen IF hadde kommunen et gratis familiearrangement på dagtid med mange hundre besøkende, og på kvelden overtok Huringen området og avholdt en musikkfestival med 800 betalende gjester. Vi kan være svært stolte av det vi fikk til sammen der denne dagen.

Den 14.september skal vi markere at Hurum kommunes tid snart er over. Den 9.september 1837 ble Hurums første formannskapsmøte avholdt, på Inglingstad gård på Klokkarstua.

I samme rom skal Hurums siste formannskapsmøte avholdes lørdag 14.september. I forbindelse med dette inviterer kommunen til et gratis familiearrangement hvor vi gjenskaper stemningen og omgivelsene fra 1837 og inviterer til folkefest på Inglingstad med en rekke overraskelser og aktiviteter for hele familien.

Nyttårsaften i år har vi også planer, men disse holder vi tett til brystet.

Så skrytet;

Å lede en slik gruppe av politikere har denne gangen vært en fryd. Vi har ikke bare synset om hva vi mener andre skal gjøre, men vi har gjort det selv. Det har nok vært godt for oss, og andre involverte, å vise at politikere også er fagpersoner på ulike områder og når sammensetningen er god kan vi utgjøre en slagferdig gruppe av sterke ressurser.

Denne gangen har vi arbeidet upolitisk, men allikevel arbeidet med noe som virkelig betyr noe. Vi har involvert frivilligheten og administrasjonen og vi opplever at vi har fått til et felles engasjement og en felles entusiasme.

Jeg vil derfor takke alle involverte, og takke for at jeg fikk lede denne gruppen av smilende, blide og handlekraftige politikere. Ja, de finnes virkelig i Hurum.

Det kan være godt å ta med seg i dagene mot kommunevalget 9.september. Så takk Monica, Thomas, Helge, Else, Andreas, Bente, Sigmund og Bjørn for et godt samarbeid, og jeg ser frem til resten av året i arbeidet med Historiske Hurum.

Og godt valg alle sammen. Hurum blir nok med videre; Det er lov å stemme på dine lokale kandidater til Asker 2019-2023.

To av tre støtter storkommune - det er ganske mye

Nærdemokrati – en spennende reise i Nye Asker

Det dreier seg om ditt Asker – politikk for en ny kommune  

Kommentarer til denne saken