Gå til sidens hovedinnhold

Jazzforum viser Radka Toneff «sett» med våre ører

Artikkelen er over 1 år gammel

40 år etter hennes store gjennombrudd – i 2018 – fikk fire jazzmusikere i oppdrag å lage en minnekonsert om den legendariske Radka Toneff og hennes unike musikalske personlighet. Denne kvartetten kommer til Røyken Jazzforum lørdag 16. november.

Radka Toneff var hovedattraksjonen på det første DølaJazz i 1978. Hun hadde nettopp mottatt Spellemannsprisen som beste kvinnelige vokalist, og bandet hadde oppdrag både nasjonalt og internasjonalt.

Karrieren hadde helt klart begynt å skyte fart, og konserten blei en legendarisk happening. Hun og bandet tok Lillehammer og Dølajazzens publikum med storm.

40 år senere – i 2018 – fikk fire lokale jazzmusikere i oppdrag å lage en minnekonsert om den legendariske Radka og hennes unike musikalske personlighet.

– Denne kvartetten har Røyken Jazzforum gleden av å presentere førstkommende lørdag, sier Steen-Vidar Larsen i Røyken Jazzforum.

Til Sekkefabrikken kommer Tone Løvik, vokal, Vegard Moshagen, piano, Jo Fougner, bass og Geir Åge Johnsen, slagverk.

– «Radka sett med våre ører» er en hyllest til denne fantastiske vokalisten som fortsatt lever i våre musikalske hjerter, sier musikerne, som med denne konserten ønsker å komme litt under huden, ikke bare på vokalisten Radka – men også på låtskriveren og tekstforfatteren.

Men det stopper ikke der. Etter en liten pausen vil Tone Løvik og hennes musikere runde det hele av med en hyggelig avdeling med låter av Monika Zetterlund, fra hennes Bill Evans album. Velkommen til et møte med Radka, Monika og fire flotte musikere, sier Steen-Vidar Larsen.

Kommentarer til denne saken