Inviterer til folkemøte på innbyggertorg: – Ønsker lokalsamfunnsutvalg i Tofte, Slemmestad og Heggedal

INNBYGGERTORG TOFTE: Innbyggertorget på Tofte er lokalisert i første etasje i bygningen som huser Hurum folkebibiotek.

INNBYGGERTORG TOFTE: Innbyggertorget på Tofte er lokalisert i første etasje i bygningen som huser Hurum folkebibiotek. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Asker kommune inviterer til folkemøter ved innbyggertorgene den nærmeste tiden.

DEL

Den 22. januar klokken 18 inviterer Asker kommune til folkemøte ved Heggedal innbyggertorg i Heggedalsbakken 6. Den 28. januar er det Vollen og Slemmestad sin tur, da det inviteres til tilsvarende møte ved innbyggertorget i Vollen ved Oslofjordmuseet.

Les også: Tofte først ut i kommunen: – Dette skal være en møteplass

– Innbyggertorgene skal også være en arena for nærdemokrati. Kommunen ønsker å gjøre det lettere for innbyggere å opprettholde nærheten til lokale politikere gjennom flere lokalsamfunnsutvalg – politisk oppnevnte utvalg som skal bidra til utvikling av tettstedene i kommunen i samhandling med de folkevalgte. Lokalsamfunnsutvalgene er tenkt etablert på innbyggertorgene på Tofte, samt i Slemmestad og Heggedal, skriver kommunen på sine hjemmesider.

I tillegg ønsker kommunen å fortelle mer om innbyggertorg-konseptet og ideen bak lokalsamfunnsutvalgene.

– Dette for å få mer kunnskap om lokale saker og velge en valgkomité som på et senere tidspunkt skal rekruttere medlemmer til lokalsamfunnsutvalgene. Valgkomiteen velges av og blant befolkningen, skriver kommunen på sine sider.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken