Innfører skjenkestopp og stenger treningssentre i dag

STENGES: Dersom formannskapet blir enige i et ekstraordinært møte i ettermiddag, blir treningssentre stengt med umiddelbar virkning i Asker.

STENGES: Dersom formannskapet blir enige i et ekstraordinært møte i ettermiddag, blir treningssentre stengt med umiddelbar virkning i Asker. Foto:

Formannskapet i Asker skal ha et ekstraordinært møte i dag for å diskutere om treningssentre skal stenges og at det innføres umiddelbart skjenkestopp.

DEL

– Vi anbefaler å stenge treningssentre og stopper skjenkingen med umiddelbar virkning, etter at vi fått en tydelig henstilling fra helsemyndighetene, skriver Asker kommune i en pressemelding onsdag formiddag.

Ordfører Lene Conradi (H) sier til RHA at de og Bærum kommune tirsdag kveld fikk et varsel fra helseminister Bent Høie (H), at det ville komme en henstilling fra helsedirektoratet onsdag formiddag.

– Vi skal ha et møte i formannskapet i ettermiddag, for på kort tid har vi sett konsekvensen av at vi har valgt en annen løsning for treningssentrene i forhold til Oslo og Drammen som har valgt å stenge dem. Vi har sett bilder av folk som står i kø for å komme inn på treningssentrene, og spesielt i Bærum, sier Conradi.

Skjenkestopp

Hun mener det er stikk i strid med det som var hensikten da de valgte å la treningssentrene få lov til å holde åpent, men med strenge krav til å redusere smittefaren.

– Vi ønsket at folk skulle få trene, men når man ikke klarer å organisere køer og folk står tett sammen, så blir det en økt mobilitet som er stikk i strid med det nasjonale myndigheter og vi ønsker. Vi trenger færrest mulig nærkontakter, så vi jobber nå med å lage en innstilling til formannskapet i ettermiddag, sier Conradi.

I tillegg til at det nå legges opp til å stenge treningssentrene i Asker og Bærum, legges det også opp til full skjenkestopp.

– Vi ser at åpne treningssenter og serveringssteder med skjenkebevilling fører til at vi ikke klarer å etterleve det aller viktigste nå, nemlig at vi alle skal holde oss mest mulig hjemme, sier Conradi.

Uheldige konsekvenser

– Vi inviterer formannskapet i kommunene til å endre våre forskrifter slik at vi blir tilnærmet like Oslos. Det innebærer også nedstengning steder der folk møtes for aktivitet, som svømmehaller, bowling og liknende.

Hun ser at dette får svært uheldige konsekvenser for næringene, men understreker at de er nødt til å følge nasjonale helsemyndigheters klare melding.

– Vårt budskap er: Hold deg mest mulig hjemme, og reduser antall nærkontakter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken