Vi er heldige i dette landet, vi passer på hverandre og sikrer at vi alle har like muligheter, slik som ved allemannsretten. Og som Åge i sitt tidligere innlegg setter søkelys på så er det satt i drift en Bom i Marmorveien før «Praussestranda».

Denne bommen er på ingen måte et forsøk på å hindre eller holde noen borte fra den flotte stranda eller de vakre omgivelsene som kyststien kan by på, men heller et forsøk på og holde noe borte, slik som biler. Tidligere har de aller fleste har respektert skilting og parkert på Djervbanen, men som et såpass populært område som dette er har også kjøring og parkering på eiendommene hele døgnet vært i overkant intenst til tider. Som følge av dette har en bom kommet opp for å hindre biltrafikken, ikke besøkende.

Sikkerheten er ivaretatt for alle, nødetater, brann, redning, kommune og andre etater med mulig behov for å komme ned til stranden og området har tilgang gjennom sine sentralsystem og dermed sikret tryggere fremkommelighet enn tidligere med feilparkerte biler i veibanen.

Les også

Vil ha badestrand og område for seg selv – stenger kyststi med bom

Alle knyttet til Marmorveiens veilag setter pris på at området blir benyttet og at alle kan kose seg hele året på både strand og sti, ingen skal hindres i dette.

Påstand om manglende tilgjengelighet er litt uforståelig for oss, da mulighet for å passere på veien ved siden av bommen med både sykkel, barnevogn, rullestol, rullator og elektrisk scooter er god, og er den ikke god nok så vil jeg gjerne være den første til å høre om det, slik at den kan bli det. Stig.aspeli@gmail.com

Med en overskrift som «Vil ha badestrand og området for seg selv» blir jeg litt trist, etter utallige samtaler og korrespondanse med Asker kommune om tilrettelegging for alle besøkende i form av toalett-mulighet, parkering og søppelkasser så fremstår det som ufortjent, men utakk kan være lønn det og.

Alle skal være velkomne til å benytte området og vi ønsker dere en god sommer.

Hilsen Marmorveien-veilag