– Det er en litt grå mandag foreløpig. Det har regnet godt i natt, og skal fortsette utover formiddagen, men så blir det gradvis litt lettere i kveld, sier vakthavende meteorolog Elin Tronvoll til RHA.

Også skydekket kan lette utover kvelden, noe som betyr at temperaturen vil synke natt til tirsdag.

– Da kan temperaturen komme ned mot null grader, men det kan bli litt tåke hengende igjen fra regnet, så det er litt usikkert, sier meteorologen.

Les også: 37-åring fikk «sympatirabatt» av retten: – Soning er en uheldig reaksjon

Blir opphold

Tirsdag morgen får vi litt oppholdsvær før regnet kommer tilbake igjen på formiddagen.

– Det blir en del lave skyer og kanskje litt tåke utover dagen tirsdag og onsdag, opplyser Tronvoll, og fortsetter:

– Onsdag ettermiddag og kveld blir det gradvis mindre nedbør; da ser det ut som det verste regnet har gitt seg, og det blir mest sannsynlig opphold utover uka.

Selv om søndagen foreløpig ser usikker ut, og kan by på mer regn, er det ellers muligheter for en helg med relativt bra vær.

– Siste halvdel av uka ser det ut som det blir oppholdsvær, skjønt det er fare for tåke når det er så fuktig i lufta. Slik det ser ut nå blir fredag og lørdag ganske fine dager. Men det står og faller litt på den lumske tåka, så det er litt tidlig å garantere sol, sier meteorologen.

Holder seg på plussiden

Foreløpig er været mildt nok til at vi slipper å bekymre oss for noe særlig nattefrost.

– Det er nok natt til tirsdag som blir den kaldeste, så hvis det ikke er skyer som isolerer, kan det bli null grader. Men på tirsdag kommer det en ganske varm front, så temperaturen kan komme opp i 11–12 grader på dagen, forklarer Tronvoll, og legger til:

– Stort sett så ligger temperaturen på 5–10 grader, og mest sannsynlig vil den holde seg på plussiden om nettene resten av uka.

Bildeserie

Åpner neste uke: Slik ser det ut bak de lukkede dørene

– Ta en runde

Forrige uke hadde NVE ute et farevarsel om flom, mens Meteorologisk institutt advarte om store nedbørsmengder på sin nettjeneste yr.no.

– Meteorologisk institutt har ikke noe farevarsel ute nå. Det som kommer av nedbør er innenfor normalen for vår del, så derfor har vi ikke sendt ut noe varsel. Men bløtt er det likevel, sier Tronvoll.

Hun oppfordrer imidlertid til å sørge for at vannet får renne fritt.

– Det kan være en idé å ta en runde i sluk og takrenner likevel. Dette er et typisk tidspunkt hvor det kan tette seg med løv, påpeker hun.