Gå til sidens hovedinnhold

Målet er snart nådd

Røykenmila 2015:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det økonomiske målet for Røykenmila 2015 er innen rekkevidde.

Primus motor Peter Persson kan fortelle at Røykenmila allerede har fått inn over 50 lokale sponsorer til arrangementet.

– I fjor hadde vi en målsetting om å få inn nok penger på Røykenmila til at vi kunne dele ut 450 000 kroner til gode formål i lokalsamfunnet. Det målet klarte vi med glans, forteller Persson.

Høyere mål

I 2015 er målet satt enda høyere. Etter at fjorårets arrangement var evaluert, satte man et nytt og høyere mål.

– Vi ønsker å dele ut 600 000 kroner til lag og foreninger i Røyken – og kanskje også i Hurum. I og med at vi har fått så god respons fra næringslivet, så har vi tro på at vi skal nå dette målet, sier Persson stolt.
Nå ønsker styret i stiftelsen Røykenmilas Venner at lag og foreninger skal sende inn søknader om midler.

– Når vi skal dele ut penger etter Røykenmila til høsten, vil vi gjerne at lag og foreninger skal få mulighet til å søke om midler. Også enkeltutøvere kan søke. Det er snakk om ganske mye penger, og vi vet jo at det er svært mange gode formål, sier Persson.

– Søknadene bør være velbegrunnet og de bør ha et budsjett som viser klart og tydelig hva pengene skal gå til, sier han.

I fjor ble det delt ut 450 000 kroner, og da bestemte Røykenmilas Venner stort sett på forhånd hvem som skulle få penger.

3 000 besøkende

I år blir det altså mulig å melde sin interesse for så å nyte godt av Røykenmilas overskudd.

– Røykenmila er i ferd med å bli en kjempesuksess og i tillegg til å lage et utrolig trivelig og spennende arrangement for hele familien, håper vi å kunne bidra økonomisk til mange gode formål på halvøya, sier Persson. Også i år vil Røykenmila gå ut fra Kjekstad bruk. I start- og målområdet vil det bli en rekke aktiviteter og arrangøren håper på 1 000 løpere og opp mot 3 000 besøkende hvis været blir bra.
Mer info på roykenmila.no.

Kommentarer til denne saken