Gå til sidens hovedinnhold

I stedet for tog og hurrarop blir det hilsninger på skoleveggen, og det er fortsatt plass til flere

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skulle jo egentlig lage et minnerikt 17. maiprogram. I stedet blir det en vegg på skole hvor alle som vil kan henge opp sine tegninger og hilsninger i anledning dagen, sier Marita Flaat i 17. maikomiteen på Nærsnes skole.

– Jeg skulle vært leder av årets programkomité for 17. mai på Nærsnes, og en av mine oppgaver ville vært å markedsføre vårt program for dagen. I år får vi jo en annerledes 17. maifeiring hvor det dessverre ikke er mulig å gjennomføre verken barnetog, korps, eller arrangement på skolen. Vi har derfor ikke noe program, men vi har vår lille ekstra og lokale markering. I samarbeid med Nærsnes skole har vi i komiteen laget en «17. mai-vegg» under taket i hovedbygget på skolen, forteller Flaat.

Den er nå pyntet med flagg og bjørkeris, og alle barn inviteres til å henge opp sin egen 17. mai-tegning, melding eller dikt før 17. mai.

Les også: Har pyntet bygda til 17. mai: – Det blir neppe full åpning før i juni

– På selve nasjonaldagen kan alle som har lyst på litt feststemning spasere bort og se på veggen vår og finne sine egne eller bekjentes tegninger. Veggen skal fotograferes og foreviges som et minne om det året 17. mai var helt annerledes. Dette året skriver seg jo uten tvil inn i historiebøkene og vil blir en 17. mai de fleste av oss kommer til å huske, sier hun, og oppfordrer også alle til å bli med og synge eller spille nasjonalsangen «Ja, vi elsker dette landet» klokken 13 med resten av befolkningen i Norge.

I tillegg til 17. mai veggen har de yngste elevene på skolen laget en tog av Knerten-figurer som erstatning for årets barnetog som ikke kommer.

Les også: Bygde «Koronabru» for skoleelever over Bøbekken: – Vi fikk ikke busset alle

Kommentarer til denne saken