I karantene eller isolasjon på Spikkestad? Her får du hjelp til butikkrunden

Facebookgruppen «Koronahjelp Spikkestad» hjelper deg med butikkhandelen når du ikke bør eller kan gå selv.  Du trenger kun å sende en melding via messenger, sms eller å ringe, så får du hjelp.

DEL

Tone Merethe Aas Skålevik på Spikkestad jobber til vanlig som teater-coach, men har som mange andre mindre å gjøre på grunn av koronasituasjonen. Selv er hun frisk og har tid til overs.

I slutten av forrige uke fikk hun ideen om å starte en facebookgruppe for dem som trenger hjelp til forskjellige ærend på grunn av isolasjon og karantene.

Les også: Butikksjef på Spikkestad: – Mine ansatte kunne valgt å gå hjem, men det gjør de ikke

Ikke gå på butikken selv

"Koronahjelp Spikkestad" er helt gratis og er et tilbud til alle som er avskåret fra å gå i butikken selv. Facebookgruppen skal gjøre det enkelt å be om denne hjelpen fra andre i nærmiljøet som har tid til overs.

– Du trenger kun å sende en melding til innboksen eller til meg på telefon, understreker Tone Merethe Aas Skålevik.

Selv om en person som sitter i karantene ifølge myndighetene har lov til å gå i butikken, ber butikkansatte og apotekansatte om at man forsøker å unngå dette på det sterkeste.

– Med over 330 medlemmer i facebokgruppa, er det enkelt å finne noen som kan ta en handlerunde for deg, sier initiativtaker Skålevik.

Samarbeid med Hjemmetjenesten

I tillegg til Stand by-hjelp til de som trenger dette, har Skålevik inngått en avtale med Hjemmetjenesten.

- Hjemmetjenesten kan nå ta kontakt hvis de vet om noen som trenger hjelp, så stiller jeg eller en av de andre i gruppen, forteller Skålevik.

Frivillighetssentralen er også blitt informert om at det står mange privatpersoner klare på Spikkestad, som gjerne bistår med en handlerunde eller andre praktiske gjøremål.

Lavterskel

Initiativtakeren til «Koronahjelp Spikkestad» ble invitert til å bli med i den allerede opprettede gruppen in i Asker, men tenkte at det ville være viktig å ha et lokalt tilbud i nærmiljøet.

– Det må være enkelt og med lokal tilhørighet. Da blir forhåpentligvis terskelen for å be om hjelp lavere, enn hvis man må henvende seg til en gruppe der hele Asker med, sier Skålevik på Spikkestad.

Trenger du hjelp på Spikkestad? Send melding i innboksen til Facebookgruppen "Koronhjlp Spikkestad" eller ring 41617430

Artikkeltags