Hyller frivillige: – Behovet kommer til å øke

– Dette viser at innbyggerne i Drammen kommune er klare til å ta vare på hverandre og bistå der det trengs i en veldig utfordrende tid, sier ordfører Monica Myhrvold Berg.

– Dette viser at innbyggerne i Drammen kommune er klare til å ta vare på hverandre og bistå der det trengs i en veldig utfordrende tid, sier ordfører Monica Myhrvold Berg. Foto:

Over 200 frivillige hadde søndag ettermiddag meldt seg til tjeneste for å bistå i korona-krisen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Fredag ettermiddag etterlyste Drammen kommune frivillige innbyggere med helsefaglig kompetanse. To døgn senere har over 200 personer meldt seg klar til å bidra, hvorav halvparten har helsefaglig bakgrunn. Det varmer ordfører Monica Myhrvold Bergs hjerte.

– Vi ser at behovet for hjelp kommer til å øke i dagene og ukene som kommer. Jeg setter utrolig stor pris på at så mange allerede har meldt seg. Dette viser at innbyggerne i Drammen kommune er klare til å ta vare på hverandre og bistå der det trengs i en veldig utfordrende tid. Det skal vi alle være glade for, sier hun til kommunens nettside.

Planen er å tilby de som har mulighet og rett kompetanse, midlertidige arbeidsavtaler der det er snakk om å utføre helsetjenester.

Hun minner om at alle kan komme til å trenge hjelp på et tidspunkt mens viruset herjer.

– I den situasjonen vi har nå, vil jeg oppfordre alle til å være den gode naboen. Hvis naboene dine sitter i karantene eller er syke, så er dette tidspunktet for å være behjelpelig med eksempelvis matinnkjøp og andre nødvendige gjøremål. Plutselig kan det være du og din familie som blir syke og får behov for hjelp. Da kan det være din tur til å ha behov for naboens hjelp, sier hun.

Frivillige som ønsker å bidra kan fylle ut et digitalt skjema som ligger på Drammen kommunes nettsider. Det går også an å ringe 32 04 52 00.

– Vi kommer fortsatt til å bemanne telefonen mellom klokken 0800 og 2300 alle dager, samtidig som vi oppfordrer alle som har mulighet til det, om å benytte skjemaet, sier rådmann Elisabeth Enger.

Artikkeltags