Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor serveres vi agurknyheter om sommeren? Har Sætres befolkning svaret?

Sommer-reporter Thorbjørn har vært i Sætre og spurt mange på gata og i havna om de vet hva agurknyheter er. Her ser du sikkert noen du kjenner - og kanskje du også får et godt svar? I hvert fall var det mange sporty og morsomme reaksjoner og svar.

Artikkelen er over 1 år gammel

Thorbjørn (10) bruker sommeren på å finne svaret på små og store spørsmål. Både lesere og redaksjonen i RHA har kommet med kreative innspill. - Hvorfor heter det agurknyheter om sommeren?

Denne uken var det journalist Henning Jønholdt som kom med spørsmålet. Og Thorbjørn tok turen til Sætre for å spørre Askers befolkning og båtfolket om hjelp. Kanskje ser du kjentfolk i reportasjen?

Kanskje ingen overraskelse at ingen klarte full pott og riktig svar, men noen traff sånn noenlunde.

Ringte språkrådet

Thorbjørn plukket til slutt opp telefonen og ringte Språkrådet. Seniorrådgiver Marianne Aasgaard kunne fortelle Thorbjørn og RHA at de selv har forsøkt å finne svaret på gåten for noen år siden.

- Det er spennende at dere leter i det norske språket, sier Aasgaard.

– Vi kan hjelpe dere med å sende over artikkelen vi lagde for noen år siden, der står en del teorier og fakta om hva agurknyheter er for noe.

Agurknyheter er kanskje en norsk «oppfinnelse» og sleng. Ordet agurktid eller «cucumber time» er det flere språk som bruker for å beskrive at det ikke skjer så mye om sommeren, nettopp da agurkene modnes.

Her er artikkelen fra Språkrådet.

  • Les også:

    Thorbjørn tester ut hvilke type sykkelhjelmer som er tryggest. En test med ganske skremmende resultat. Hva synes du?

Kommentarer til denne saken