Hva vil skje i Hurum?

GJENVALG? Mange lurer på om ordfører Monica Vee Bratlie (H) i Hurum vil gå for gjenvalg.Arkivfoto

GJENVALG? Mange lurer på om ordfører Monica Vee Bratlie (H) i Hurum vil gå for gjenvalg.Arkivfoto

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ved kommunevalget i Hurum i 2011 ble det en brakseier for Høyre. Partiet – med ordførerkandidat Monica Vee Bratlie i spissen – kapret 12 av de 29 setene i kommunestyret. Fremskrittspartiet gjorde et dårlig valg i Hurum og fikk bare inn to representanter. Venstre leverte også et valgresultat litt under pari, men fikk inn to representanter.

Sammen med Senterpartiet – som har kun ett mandat i kommunestyret – utgjør de fire partiene de såkalte samarbeidspartiene i dag. Sammen har de styrt kommunen gjennom den siste perioden.

Da Høyre gjorde et så godt valg i 2011, hadde de kunnet klare seg med et samarbeid med enten Fremskrittspartiet eller Venstre for å ha flertall i kommunestyret (14-13), men de valgte klokelig å ta med seg alle tre småpartiene som ønsket å være med i et samarbeid.

Arbeiderpartiet har alltid stått sterkt i Hurum, men fikk et skudd for baugen etter å ha styrt kommunen i fire år med Anne Hilde Reese som ordfører og med Kent Lippert Olsen som ordførerkandidat i 2011.

Partiet fikk likevel inn ni representanter i kommunestyret. Det betyr at Arbeiderpartiet fortsatt står sterkt i kommunen, og med et godt valg i 2015, kan de raskt bli like stor eller større enn Høyre igjen.

Det er selvfølgelig altfor tidlig å spå noe valgresultat i Hurum. Men vi kan i hvert fall slå fast at det skal mye til før det blir et skifte.

Ordførerkandidat Ivar Granum i Arbeiderpartiet har proklamert at han vil ha et skifte. Kanskje får han drahjelp av den nasjonale politiske vinden til høsten. Skjønt – den værmeldingen foreligger ikke enda.

Nå venter vi imidlertid spent på nominasjonen i Hurum Høyre. Tipsene går ut på at ordfører Vee Bratlie stiller til valg igjen.

Med andre ord – valget i Hurum kan bli spennende.

Svein Ove Isaksen
Ansvarlig redaktør/daglig leder