Gå til sidens hovedinnhold

Hva med "kunstnerisk spøk og alvor" eller en god gammeldags juletrefest

Artikkelen er over 2 år gammel

Dagene framover byr ikke på de helt store begivenheter, men er du glad i gammel juletradisjon er det juletrefest på Spikkestad. Eller du kan gå på vernisasje hos Galleri Kalk, eller du kan bli med på spikkelag med Hudrimar Bågadrag.

Årets første utstiller i Galleri Kalk er en lokal kunstner - Vemund Tollefsen.

Utstillingen «Spøk og alvor i farger og svart-hvitt» åpner lørdag i Slemmestad sentrum, og varer til 3. februar. Tollefsen har sitt atelier i Slemmestad og har lang fartstid som billedkunstner.

Han har vært antatt til Kunst rett Vest ti ganger, og er medlem i Buskerud Bildende Kunstnere.

Vemund Tollefsen er grafiker og billedkunstner. Han bor og arbeider i Røyken og har utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole. Tollefsen har blant annet illustrert en rekke lærebøker og Sigrid Undsets middelalderromaner.

 

Spikke-lørdag

Det er «Spikkelørdag» på Tofte ungdomsskole i Hurum lørdag, om du er i tvil om dagen.

– For fjerde år på rad inviterer Hudrimar Bågadrag til en spikkelørdag, sier Lars Jensen.

Fra soloppgang til solnedgang kan du bli med på årets spikkeprosjekt.

– Ta med egne prosjekter, ideer og en god porsjon skitprat. Vi har sløydsal og maskinrom med båndsag til disposisjon. Her kan du pusse, kappe, lime og så videre, sier han og håper på stor deltakelse fra nær og fjern.

Juletrefest i Teglen

Det blir god, gammeldags juletrefest i Teglen på Spikkestad torsdag kveld. Det blir underholdning, loddsalg, juletregang og sang. Tre langveisfarende kommer kanskje på besøk, og kan hende har de noe i sekkene sine.

Det blir også salg av varme pølser, kaffe og kaker.

– Ta gjerne med julekaker, hvis du har igjen. Her blir de nok spist, sier Johan Wallace, og minner om gratis inngang og et barnevennlig arrangement for alle aldersgrupper.

 

Kommentarer til denne saken