Brannvesenet kjemper mot store vannmengder

Store nedbørsmengder gir fulle stikkrennner, oversvømte veier og vann i kjellere flere steder i Hurum søndag.

DEL

(Drammens Tidende) HURUM: Oppdatert kl. 13.40: Hurum Brannvesen har vært på Røedsåsen i Hurum og lagt opp sandsekker ved en bekk som har gått over sine bredder.

– Det er for å forhindre at vannet renner inn i et hus, og det ser ut til at det går bra, sier utrykningsleder i Hurum Brannvesen Jarle Haugsrud.

Han legger til at de også har vært og åpnet en stikkrenne på Storsandveien. Der rant vennet rett inn mot en hyttevegg.

Vann i flere kjellere

En huseier på Tofte er en av minst tre huseiere som søndag formiddag har fått vann inn i kjelleren som følge av de store nedbørsmengdene. Ifølge Drammens Tidendes  fotograf på stedet sto vannet rundt en halv meter over kjellergulvet i boligen i Tofte.

– Vi har vært på tre adresser og pumpet vann ut av  kjellere. Det er i et avgrenset område i Hurum, sa vaktleder hos brannvesenet Tom Berger til Drammens Tidende rundt klokken 11.35.

Mye vann i veien

Videre innover mot Drammen har det så langt ikke vært store problemer, men Tom Berger oppfordrer folk til å sjekke sluk, renner og små bekker for blader og kvister.

– Det er mye løv nå om høsten, og etter den tørre sommeren er det mye kvist og kvast. Dette kan fort demme seg opp og gjøre at mindre bekker renner i feil retning, sier han.

Politiet minner om at det enkelte steder er mye vann i veien, og bilister oppfordres derfor til å kjøre forsiktig.

SAND OG GRUS: På Filtvet har vannet tatt med seg store mengder grus og sand fra en grusvei og ut i fylkesvei 281, hovedveien gjennom Filtvet.

SAND OG GRUS: På Filtvet har vannet tatt med seg store mengder grus og sand fra en grusvei og ut i fylkesvei 281, hovedveien gjennom Filtvet. Foto:

På Storsand har vannet gått over en vei og renner nedover mot en hytte. Utrykningsleder i Hurum Brannvesen Jarle Haugsrud sier til Drammens Tidende at årsaken er at en stikkrenne ikke greier å ta unna for de store vannmassene.

FLOM: Storsandveien i Hurum er stengt i et felt pga flom.

FLOM: Storsandveien i Hurum er stengt i et felt pga flom. Foto:

Klokken 13.10 melder brannvesenet at stasjon Sande rykker ut etter melding om vann i en kjeller på Brakketoppen.

MYE VANN: Brannvesenets utrykningsleder Jarle Haugsrud i Hurum har mer en nok å gjøre på Tofte og resten av Hurum i dag.

MYE VANN: Brannvesenets utrykningsleder Jarle Haugsrud i Hurum har mer en nok å gjøre på Tofte og resten av Hurum i dag. Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags