Røykutvikling på fabrikktomta, - ingen dramatikk

KONTROLLERT BRANN: Det har antagelig brent i denne barkhaugen på Tofte i flere måneder, men nå holder brannvesenet den under oppsyn og dynker kontinuerlig med vann.

KONTROLLERT BRANN: Det har antagelig brent i denne barkhaugen på Tofte i flere måneder, men nå holder brannvesenet den under oppsyn og dynker kontinuerlig med vann. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere forbipasserende så røykutvikling i en flishaug på fabrikktomta til Statkraft på Tofte onsdag ettermiddag. – Det er ingen dramatikk i dette, beroliger uttrykningsleder Jarle Haugsrud i Hurum brannvesen.

DEL

RHA fikk onsdag ettermiddag melding fra en leser om at det brant i en barkhaug på fabrikken. Det viste seg å være den samme haugen som brannvesenet rykket ut til lørdag kveld.

I kontrollerte former

- Den har brent hele tiden under kontrollerte former, og vi har dynket den kontinuerlig med vann siden helgen. De driver nå og fyller ut for å komme inn til kjernen av haugen, men av og til kommer det litt mer røyk enn vi ønsker, så i ettermiddag var vi der og sprøytet på mer vann fra tankbilen i tillegg til det som kontinuerlig kommer fra vanningsanlegget som er koblet til nettet, sier uttrykningsleder Jarle Haugsrud i Hurum brannvesen.

Han mener det antagelig har brent i denne haugen i flere måneder.

- I kjernen av haugen er alt helt forkullet, men det er ikke unormalt at det oppstår brann i slike hauger. Vi holder øye med den og dynker med vann, så nå brenner det i kontrollerte former, sier Haugsrud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken