Et optimistisk værvarsel slo til, og arrangørenes antagelser om over 250 biler slo grundig til; fintellingen viste 305 deltakende veterankjøretøy, 50 mer enn rekorddeltakelsen i fjor.

Hvor mange mennesker som vandret i hovedgata og beskuet doningene er vanskelig å si, men at det var like mange som på Tofte-dagen er nok ikke langt unna sannheten.

Festdag

Veteranbildagen første lørdag i september har for lengst befestet seg som en av sommerens festdager på Tofte, og Tofte Musikkorps var som alltid på plass og bidro med fengende rytmer og god stemning utenfor både bokhandleren og GH Tegneservice, der de også hadde kafeservering.

Odd Ivar Johansen og Eva Richardsen fra Nærsnes har i mange år vært faste gjester med sin MG A 1958 sportsbil.

- Dette er et veldig bra arrangement, konstaterte de mens de nøt kaffe og god musikk i sola.

- Veldig mange nye

Arrangørene regnet med over 250 biler, men selv de ble nok tatt litt på senga i år, og de måtte kjøre opp 100 hamburgere ekstra til deltakerarrangementet på Tronstad.

- Totalt grilla vi over 400 hamburgere, fortalte Einar Schie.

Vi traff formann Bernt Otto Follestad og nestformann Jens Petter Blichfeldt i Veteranbildagen i hovedgata, behørig antrukket i flosshatt, snippkjole og jeans.

- Det har kommet veldig mange nye som ikke har vært her før, og det er stor variasjon i deltakende biler. Vi har flere filmteam i aksjon, også med drone, så dette skal bli skikkelig dokumentert. Staben har gjort en vanvittig bra jobb og dette har vært et kjempearrangement, sa Follestad fornøyd.