i fjor var det sesxlivet på 1700-talllet som sto p ådagsorden.

Foredragets fulle tittel er «Hva kan kirkebøkene fortelle oss om huringenes sexliv på 1700-tallet», og foredragsholder og arkeolog Håvard Kilhavn kan forsikre at det er fullstendig barnevennlig.

Sesongåpning

Sesongåpningen på Tronstad gård skjer førstkommende lørdag og er et samarbeid mellom Hurum Historielag, Hurum Husflidslag og Hurum Bygdekvinnelag.

Det er bygdekvinnene som har regien denne dagen, men det forblir usagt om det også er de som har valgt tema for foredraget.

– Husflidslaget viser gammelt håndverk, bygdekvinnene kommer med smaksprøver på gransirup og sagogrynsuppe og det blir salg av sveler og kaffe, sier Eva Myhrene, leder i bygdekvinnelaget.

Bygdesamlingen på låven er åpen klokken 12.00–16.00 denne dagen, og det vil den også være lørdag 16. juli, søndag 17. juli, lørdag 6. august og søndag 7. august.

" Bygdekvinnene kommer med smaksprøver på gransirup og sagogrynsuppe.

EVA MYHRENE

Leder, Hurum Bygdekvinnelag

Industrihistorie

Historielagets nyeste tilskudd, industriutstillingen på den gamle cellulosefabrikken, åpner på Toftedagen 2. juli.

– Det er en stor utstilling om industrihistorien på Tofte og Sagene. Med bilder, dokumenter, malerier, film og gjenstander forteller den historien om tettstedet Tofte/Sagene fra de første gårdene og husmannsplassene fram til i dag. Utstillingen holder til i tredje etasje over det gamle verkstedet til venstre for hovedporten, og den holder åpent hver lørdag ut september, sier Kilhavn.

Kysthistorie

Historielagets kystsamling i Bukta i Holmsbu holder også åpent i sommer.

Lørdag 25. juni er det offisiell åpning klokken 12 – 15, og deretter er den åpen 10 – 14 hver lørdag i hele sommer.

Denne samlingen har flere båter og gjenstander som viser kystkulturen i Hurum.