RHA tok turen lørdag i palmehelgen, dagen etter den offisielle åpningen. Det var fullt hus, og kjøkkensjef Thomas Klophus og hans team hadde åpenbart nok å gjøre. Liflige matlukter smøg seg rundt i lokalet, og ved alle bord satt det folk som spiste, hadde spist eller skulle spise.

Vi ble tipset om at torsken var veldig god, og kamskjellforretten skulle være fantastisk.

- Kjempefornøyd

Anita Strand fra Oslo tilbringer mye tid i Holmsbu hele året og hadde snakket med mange som hadde vært der åpningsdagen.

- De hadde spist forskjellige retter, og alle var veldig fornøyde. Jeg tok lammeskank i dag, og det var kjempegodt. Jeg er mye i Holmsbu og ser ingen grunn til at de ikke skal lykkes med dette. De har fått en veldig god start med fulle hus, og det er veldig hyggelig og god service. Så langt er jeg kjempefornøyd, sa hun.

Musikk til maten

Fredag og lørdag hadde vertskapet alliert seg med Holmsbu-musikeren Ragnar Blichfeldt Haug, som spilte og sang egne låter i to omganger; et par timer på ettermiddagen og sent på kvelden.

Stedet er såpass nytt at det bare har rukket å få fire anmeldelser på Facebook-siden, men de gir alle toppkarakter der «fantastisk mat, hyggelig atmosfære og utmerket service» er de tilbakevendende superlativene.

Optimistiske eiere

Innredningsmessig er det lite endringer i lokalet, men et større spisebord har fått plass på den gamle «scenen». Med det trykket som var i helgen, med fullt hus både fredag og lørdag og mange bordbestillinger også på søndag, så var nok det en smart endring.

- Åpningen har vært over all forventning. Vi har massevis av reservasjoner framover, så vi er veldig optimistiske. Vi satser på mat og atmosfære. Menyene blir varierte, og det blir også ukemenyer. Fiskesuppe dukker nok opp, og vi satser også på ferske reker, sa daglig leder Svein Leirstein mellom slagene.

Schulestedet er åpent hver dag i hele påsken.