Jeg er veldig glad i adventstiden og julen. Det er en tid med mange fine tradisjoner. Jeg vokste opp i Sverige, og der var Luciadagen 13. desember en stor feiring. Vi startet dagen ca. klokken 06.00 med å se på Luciatog på TV, spise lussekatter som mamma hadde bakt og drikke varm kakao. Dette var en veldig hyggelig tradisjon som jeg har brakt videre til mine barn.

Min barndoms julaften ble feiret med ”svensk julebord” med mange forskjellige retter. Vi barna kunne knapt nok vente med å spise maten - vi håpet jo at nissen skulle komme med pakker. Første juledag sto vi opp veldig tidlig og gikk på gudstjeneste i kirken klokken 07.00. ”Julotta” er en stor tradisjon i Sverige.

Jeg er takknemlig for disse gode minnene fra julen. Det er dessverre ikke alle forunt å feire jul sammen med familie, spise god mat eller få julegaver. Julen kan være en vond tid for noen.

Jeg tenker på alle de som er enslige uten familie, og eldre som sitter alene uten noen å ferie jul med. Jeg tenker på familiene der barna ikke har det bra fordi foreldrene drikker for mye alkohol. Jeg tenker på flyktninger som har kommet hit alene, eller som ikke har fått med seg hele familien til Norge. De som har mistet hjemmene og sine nære i krig, og som har det vondt.

Norge er et av verdens beste land å bo og vokse opp i. Vi er veldig heldige som bor her. Mitt juleønske er at vi stresser ned og tar vare på hverandre. Jeg tenker at den viktigste gaven man kan gi og få er gratis. Da tenker jeg på tid og samvær. Det er noe alle har behov for. Vi må lære våre barn at vi må ta vare på hverandre, og at alle mennesker er like mye verd uavhengig av kjønn, farge eller legning.

Bruk julen til å være sammen, og del den gjerne med noen som ikke har det så godt.

God jul og godt nytt år!

Hilsen ordfører

Eva Norén Eriksen