De fleste av oss har vært i befatning med ett eller flere av disse begrepene i året som gikk. Det har vært et nytt år med store omveltninger i samfunnet, i arbeidslivet og i verden for øvrig. Tiden flyr, og noen ganger kan man undres over om tiden faktisk har begynt å gå fortere. Er en time egentlig en time lenger? Varer en måned like lenge som før?

Like viktig som det er å henge med i tiden og holde seg oppdatert på nye ting, er det å holde beina godt plantet på jorda og sørge for solid bakkekontakt. Det er lov å si ifra hvis det går for fort fram, og det kan være nødvendig å protestere eller kritisere. Ikke alt nytt er positivt.

La oss med en slik filosofisk inngang likevel holde oss til det lokale. Røyken og Hurums Avis har vært gjennom et år med store endringer. Som resten av bransjen har vi måttet gå grundig gjennom vår virksomhet. Vi har nedbemannet og samarbeider tettere med kolleger i regionen. Vi har fortsatt en stabil abonnementsmasse når det gjelder flaggskipet vårt, papiravisen. Vi kommer til å sørge for at den lever videre i lang tid enda, men samtidig som vi gjør det, må vi forberede oss på en mer digital framtid. Derfor har vi i løpet av denne høsten startet med betalingsløsninger på vår nettutgave.

Vi har lagt om helt, slik at det nå er to måter å abonnere på RHA på. Du kan være komplett-abonnent. Da får du papiravisa hjem, e-avis på nett og tilgang til alle sakene vi legger ut på nettet. Eller du kan ta et rent digitalt abonnement. Da får du e-avisa på nett og tilgang til alle våre saker på nett.

Denne løsningen gjør at vi nå kan legge ut saker hver eneste dag uten å tenke på at de skal på trykk i avisen noen dager senere. De som får lese saken har likevel betalt for den. Vi lar leserne få artiklene raskere og gjør RHA mer dagsaktuell. Dette konseptet har vist seg å bli en suksess for RHA. I løpet av de to første måneden med RHA+ på nett, har antall abonnenter økt kraftig, og lokalavisa for Røyken og Hurum har i dag flere abonnenter enn på samme tid i fjor.

Takk, kjære oppegående leser, og riktig god jul!

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder