Tok ny personlig rekord, men er ikke fornøyd

IKKE FORNØYD: Joacim Ødegård Bjøreng etter hoppet i 1. omgang søndag. Han tok seg ikke videre til finalen, og var ikke fornøyd med egen prestasjon.

IKKE FORNØYD: Joacim Ødegård Bjøreng etter hoppet i 1. omgang søndag. Han tok seg ikke videre til finalen, og var ikke fornøyd med egen prestasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Joacim Ødegård Bjøreng (21) tok seg videre fra kvalifiseringen, men klarte ikke å hoppe langt når det gjaldt som mest.

DEL

(Drammens Tidende) VIKERSUND: Som førstemann satte Røykenhopperen utfor kanten i Vikersundbakken i 1. omgang på Raw Air-konkurransens siste dag. Han landet på 192,5 meter. Med 143,4 poeng holdt det ikke til å få hoppe i finalen.

– Jeg var nok litt ivrig, og da klarte jeg ikke å utnytte de nydelige forholdene som var, sier Bjøreng til Drammens Tidende etter hoppet.

Det var polske Kamil Stoch som vant avslutningsrennet i Vikersund, mens Stefan Kraft fra Østerrike tok sammenlagtseieren i den norske hoppuka. Andreas Wellinger fra Tyskland lå godt an til å vinne, men misset fullstendig i det siste hoppet. Dermed endte han på tredjeplass sammenlagt. Andreas Stjernen ble den beste norske og tok fjerdeplassen.

– Jeg prøver å kose meg

Da Drammens Tidende møtte hopperen etter ankomst i Vikersund fredag fortalte han at han fikk et ekstra boost av å hoppe i hjemmetrakter. Sesongen har vært preget av skuffelse og dårlig selvtillit.

LES OGSÅ: Lokal hopper: – Jeg må jobbe med selvtilliten

Bjøreng forteller at han følte seg rolig før søndagens hopp.

– Jeg prøver å kose meg nå som det ikke er så mye igjen av sesongen, sier han.

Ny personlig rekord, men ikke fornøyd

Under kvalifiseringen fredag havnet han på 39. plass med 147,6 poeng etter å ha hoppet 185 meter. Beste norske var Robert Johansson på en 11. plass. Det var Kamil Stoch fra Polen som tok 1. plass i kvalifiseringen foran tyske Andreas Wellinger.

– Er du fornøyd med hvordan helgen har vært totalt sett?

– Nei, jeg er ikke helt fornøyd. Jeg hadde håpet å få noen poeng i dag.

I prøvehoppet søndag tok han likevel ny personlig rekord på 202 meter.

KVALIFISERING: Joacim Ødegård Bjøreng hoppet 185 meter i Vikersundbakken under den tellende kvalifiseringen i Raw Air fredag.

KVALIFISERING: Joacim Ødegård Bjøreng hoppet 185 meter i Vikersundbakken under den tellende kvalifiseringen i Raw Air fredag. Foto:

Motiveres av verdensrekorder

Lørdagen ble en sportsfest uten like i Vikersund, da det ble satt to verdensrekorder like etter hverandre. Først var det Robert Johansson som landet på 252 meter og slettet Anders Fannemels rekordsvev fra to år tilbake. Så slo østerrikeren Stefan Kraft til med 253,5 meter.

I tillegg var det de norske som stakk av med seieren i lagkonkurransen.

Selv var Bjøreng i bakken hele dagen og fulgte med på det spektakulære som skjedde.

– Det var dritkult, og jeg fikk ikke akkurat mindre lyst til å hoppe av å se det, sier han, og innrømmer at det gir han stor motivasjon for neste sesong.

LES OGSÅ: Gjør noe han alltid har drømt om – så legger han opp

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken