Arrangementet foregår lørdag formiddag med frammøte for roerne i Bogen ved Verket klokken 09.30. Etter et skippermøte er det sosial roing i bedagelig tempo ut Bjørneskjær, der fellesstarten går. Det skjer vanligvis rundt klokken 10.30, avhengig av hvor raskt en får samlet deltakerbåtene på linje.

Det er et populært arrangement som samler tilskuere langs hele ruta, men også særlig mange rundt målområdet i båthavna i Holmsbu.

Vær tidlig ute

Fra Bjørneskjær til Holmsbu er det rundt 2,5 kilometer, og de raskeste roerne bruker vanligvis omlag 20 minutter på distansen. Når de kan ventes inn i Holmsbu avhenger av når fellestarten går, men vil du være sikker på å kunne heie inn vinneren bør du være på plass i havna senest rundt 10.45.

- I fjor kom de inn over en time senere enn forventet, men det hører med til sjeldenhetene. Da var det ekstremt sterk motstrøm som gjorde forholdene spesielt krevende, sier Jan Olsen, som håper på godt vær og oppfordrer båtfolk til å følge kapproingen fra sjøen.

- Husk redningsvest

Det er kun trebåter som kan delta, og de deles inn i de to klassene «Pram» og «Sjekte, færing og annen trebåt», i tillegg til at det er en klasse for rene jentebåter.

- Det må være minst to i hver båt, men bare en kan ro av gangen, og alle må ha med redningsvest. Har du lyst til å delta, men ikke har båt, så har vi noen ekstra. Ta gjerne kontakt på www.holmsbuprammen.no, på FB-siden Kapproing Holmsbu 2018 eller med meg på telefon 992 03 885 senest fredag kveld, sier Olsen.

Det roes om Ole Prambyggers vandrepokal i alle klassene. Etter målgang er det premieutdeling og sosialt samvær på Privaten i Holmsbu. Deltakelsen er gratis, og hver og en betaler for seg selv på Privaten.