Her er ukens treningstips fra Artin (10)

  Artin Aga (10) fra ROS Friidrett viser deg gode treningstips.

  Her gir Artin Aga (10) fra IL ROS Friidrett deg det andre av en rekke treningstips på rha.no i tiden framover. 

  DEL

  I forbindelse med Rekordløpet som etter planen skal arrangeres på Spikkestad den 13. september i år, kommer RHA til å slippe «Ukens Treningstips» som en serie hver fredag framover. Tipsene er gode å ta med seg for alle som har tenkt å komme litt i form med tanke på diverse løp som arrangeres når koronakrisen er avverget. Rekordløpet på Spikkestad er ett av løpene som satser på gjennomføring som planlagt i september. Det samme gjelder Røykenmila som går søndag den 6. september.

  Serien med treningstips er et samarbeid RHA har med IL ROS Friidrett og Sport1 Røyken. Treningsøktene er satt sammen etter gode råd fra Henrik Ingebrigtsen og blir hver uke presentert av mellom- og langdistansegruppen, Rising Runners, i ROS Friidrett.

  Du kan se video av det første treningstipset nederst i saken

  Tid for intervall

  Ukens treningstips er seks til ti ganger 1000 meter intervall. Ti ganger 1000 meter er den mest klassiske løpeøkten for de fleste løpere uansett nivå. Gjennom økten får du kjenne på konkurransefart uten at du løper deg stiv. Mellom hver intervall har du 60 sekunder pause. Husk å holde deg i bevegelse.

  Fart på økten

  Du skal holde samme fart som du gjør på en ti kilometers konkurranse. Husk å løpe hver 1000 meter i en slik fart at du kunne løpt nye 1000 meter uten å ha pause i mellom. Når du har fullført planlagte drag skal du føle at du kunne løpt to-tre stykker til.

  Husk at du ikke skal gå i kjelleren på denne økta.

  Oppvarming og nedjogg

  Husk god oppvarming. Gjerne litt progressivt. Start sakte og øk intensiteten litt etter noen minutter. Avslutt oppvarming med 40-50 meter stigningsløp. (Start veldig rolig i fem-ti meter og øk suksessivt farten. Avslutt siste 10 meterne med full spurt. Til sammen 50 meter).

  Etter siste 1000 meter er gjennomført, jogg rolig ned i fem-ti minutter. Ta deg tid til enkel uttøying! Antall intervallerLøper du kilometerne dine på fem-seks minutter? Da kjører du seks intervaller.

  Løper du kilometerne dine mellom 4:30 og fem minutter løper du åtte intervaller. Løper du under 4:30 pr. kilometer løper du ti intervaller.

  Teknikk

  Husk raskt frekvens. Unngå å bli stående for lenge på hvert bein og ha for lange steg.

  Forsøk å lande på fremste del av foten, ikke på hælen. Referanse: Se video av Artin fra ROS Friidrett og hans fot-nedsett.

   Artikkeltags