Gå til sidens hovedinnhold

Grovt sitatfusk

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det fremstår som mer enn underlig når Tom Gasmann i RHA den 26. februar får trykket tilsvar til et innlegg jeg hadde i Budstikka den 6. februar – et innlegg som aldri har vært å lese i RHA. På den måten fratar han RHA’s lesere muligheten til å avsløre at Gasmann bedriver grovt sitatfusk.

Ingen fra Asker Frp har sagt noe slikt

Jeg har selvsagt aldri sagt at Røyken og Hurum trenger utviklingshjelp fra rike Asker. Dette var et sitat fra en uttalelse jeg hadde mottatt, noe som fremkommer klart i mitt innlegg i Budstikka. Ingen fra Asker FrP har noensinne sagt noe slikt.

Når Gasmann fremsetter en slik beskyldning så skyldes det enten manglende evne til å lese innad, eller et direkte ønske om å skade FrP fra en tidligere Ap-politiker.

Mitt innlegg i Budstikka var en reaksjon på at Budstikka slo opp at Askers innbyggere ville få en 19% øking av kommunale avgifter som følge av kommunesammenslåingen, noe som vanskelig kunne kalles en stor nyhet i og med at Asker FrP har påpekt dette siden kommunesammenslåingen ble vedtatt i 2016.

Så lenge størrelsen på de kommunale avgiftene beregnes etter selvkostprinsippet så behøver man ikke å være rakettforsker for å forstå at Asker med sine 60.000 innbyggere har flere å dele regningen med enn en kommune som Hurum med relativt store avstander og 9.500 innbyggere, og der det er et stort behov for vedlikehold av vann- og avløpssystemene.

Derfor har Asker hatt vesentlig lavere kommunale avgifter enn Hurum. Hvordan de kommunale avgiftene skal samordnes i den nye storkommunen må det nye kommunestyret avgjøre. Det eneste som er helt sikkert er at de av våre innbyggere som bor i Hurum vil få en vesentlig reduksjon i de kommunale avgiftene, noe jeg går ut fra ingen har noe imot. Avgiftene i Røyken vil bli omtrent som før.

Vi vil avdekke om kommunen driver effektivt

Asker FrP’s bidrag er å ha satt i gang en prosess for å få avdekket om kommunen driver mest mulig effektivt, og om utgifter som ikke har noe i selvkostberegningen å gjøre dyttes inn der slik at innbyggerne betaler mer enn de egentlig skal. Dette kommer vi til å følge opp i tiden fremover.

Styret i Asker FrP, som består av dyktige politikere fra alle tre kommunene, har nylig avsluttet programarbeidet og vi vil gå til valg på et program der vi ønsker å videreutvikle hele den nye storkommunen.

I særdeleshet ønsker vi å bidra til at folk fortsatt skal kunne bo og trives i alle de flotte tettstedene rundt den lange kystlinjen vår, fra Holmen og Vollen i Asker, til Nærsnes og Båtstø i Røyken, i Sætre, Tofte og Holmsbu i Hurum og helt opp til Hyggen ved grensen mot Lier.

Vi skal sørge for å være til stede på så mange steder som overhode mulig, slik at de av oss som tidligere bare har drevet valgkamp i gamle Asker kan bli bedre kjent med velgerne i hele den nye kommunen.

Som leder i Asker FrP er det noe jeg virkelig ser frem til.

So wake me up when its all over - Holter Schøyen  

Kommentarer til denne saken