Gå til sidens hovedinnhold

Gro fra Spikkestad brukte trygghetsalarmen for første gang, og hyller hjelpen hun fikk: – Det begynte å blø noe så grasalt

Gro Brudvik Skjelby er enke med trygghetsalarm, og i sommer måtte hun ha hjelp da blodet rant.

Datoen var 6. august, og Brudvik Skjelby skulle i selskap senere på dagen. Hun hadde en skorpe på nesa, men var bevisst på å ikke klore seg på den. Det rant litt, men dette var bare blankt. . Så måtte hun snyte seg, og da kom hun trolig borti skorpen.

Les også: Brannvesenet vil ha tilgang på system med personsensitive opplysninger: – Dette vil lette vårt arbeid

– Det begynte å blø noe så grasalt, og jeg måtte stå overvasken på kjøkkenet. Jeg brukte to ruller med tørkepapir og tenkte at det måtteslutte snart, sier Brudvik Skjelby.

Brukte trygghetsalarmen

Da var god råd dyre. Hun rakk ikke bort til mobiltelefonen, og det rant såpass mye at hun ikke klarte å komme seg videre inn på badet. Brudvik Skjelby sto der i rundt én time før hun kom på at hun hadde trygghetsalarm.

– Den hadde jeg rundt håndleddet. Da jeg trykket på den kom det en dame på apparatet som står i vindusposten min hos meg, sier Brudvik Skjelby før hun fortsetter;

Les også

Nærmere 90 koronatimer med frivillig arbeid har Hurum Røde Kors levert: – Det er godt å kunne hjelpe til, sier Britt (68).

– Så kom det to engler fra hjemmehjelpen. Det var Siv og Mariana. Siv ble skikkelig overrasket over at det var såpass mye blod i vasken, fordi det var snakk om et blodbad. Hun sa at jeg måtte til legen. Hun hjalp meg bort til legen i Røyken, og der fikk jeg hjelp, fortsetter Brudvik Skjelby.

Brant blodåre tre ganger

Hun forteller at hun var urolig og redd innvendig, men at de to fra hjemmehjelpen hadde en slik aura som gjorde at hun klarte å roe seg ned. Hun følte skuldrene senke seg, og kan ikke få fullrost de to helsefagarbeiderne nok.

– Legen brant blodåren tre ganger før det stanset. Hjemmeigjen sa jeg til de to damene at jeg skulle ringe til Røyken og Hurums Avisf fordi de fortjente en klapp på skulderen. Jeg ble så utrolig rolig og trygg av den auraen de hadde rundt seg. Det er det man skal føle når man er gammel og får den gode hjelpen som disse damene yter. Siden har det gått bra, forteller Brudvik Skjelby.

– Hyggelig å få skryt

Siv Torjussen og Mariana Ski-Berntsen var helsefagarbeiderne som hjalp Brudvik Skjelby den dagen, og sammen med avdelingsleder Marita Lindström er de svært takknemlige for skrytet.

– Det er veldig hyggelig å få slik skryt, og vi får mye skryt hver dag. Det er mange som sier takk for at vi kommer og er glade for at vi kommer, men det er ikke hver dag vi er i avisa. Det er kjempehyggelig, sier Torjussen.

Les også

Slik feiret Britt og Gerhard 53 års ekteskap: – Det har vært en tung tid, men dette letter hverdagen

Avdelingsleder Lindström synes også det er veldig hyggelig å få denne typen tilbakemeldinger fra folk.

– Det betyr at vi gjør mye riktig og at vi har mange kompetente, trygge og gode medarbeidere. Det vet jeg vi har. Det å få det bekreftet på denne måten er den beste bekreftelsen vi kan få på at vi gjør noe riktig, og at det er en viktig tjeneste, sier Lindström.

Kommentarer til denne saken