God utmarsj i helga

SOL: Lørdag ettermiddag bød på sol og nydelig føre, og rundt 600 ski- og turgåere merket lite til «Ole» i løpet av helga. 	Foto: Linn Krogh Hansen

SOL: Lørdag ettermiddag bød på sol og nydelig føre, og rundt 600 ski- og turgåere merket lite til «Ole» i løpet av helga. Foto: Linn Krogh Hansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stikkvannsrennet fristet nærmere 600 deltakere ut i løypene i løpet av helga.

DEL

Tradisjonen tro ble det årlige Stikkvannsrennet arrangert i helgen, med registrering av frammøte og mulighet for å kjøpe merke på den populære skihytta i Hurummarka.
Etter mye variert vær og føre de siste ukene, viste sol- og føregudene seg fra sin beste side i helgen. Uværet «Ole», som blåste storm i kastene ute på fjorden, merket man ikke mye til i le av trærne i skogen.

Mange blide deltakere

Lørdagen ble det registrert rundt 200 turgåere på Stikkvannshytta. Søndagen bød på nesten dobbelt så mange.

– Akkurat hvor mange vet vi ikke ennå, ettersom telleprogrammet sviktet underveis i dag. Men det var mellom 300 og 400 aktive og blide turgåere innom hytta i dag, forteller Gjermund Stuvøy søndag kveld.

Frivillige

Stikkvannshytta sto ferdig i 1946-47, og drives på frivillig basis av Hurum turistforening. I dag er det stor aktivitet på hytta, som ligger idyllisk til ved nordenden av Stikkvannet, 243 meter over havet.

– Vi har en helg i året hver, og hytta er åpen fra nyttår til påske hver helg, forteller hyttevakter Kari Stuvøy og Gry Sørlie, som serverer vafler over disken denne lørdagen.

De har lang fartstid i Hurummarka.

Stikkvannshytta holder åpent hver dag i vinterferien. Stikkvannsveien brøytes i vinter grunnet skogsdrift, men det går oppkjørte skiløyper fra Storsand, Semsporten, og Røskestad.

Kommentarer til denne saken