Gå til sidens hovedinnhold

«Ganske lettvint» fra redaktøren

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som hovedoppslag, nyhetsartikkel på side 2 og 3 samt avisens lederartikkel 22. januar omtaler RHA behandlingen av en søknad om konsesjon for landbrukseiendommen Søndre Mortensrud i planutvalg og bygningsrådets møte 15. januar. Et møte avisen ikke var tilstede i.

Vidar og Sasinan vil kjøpe gården - men politikerne sier de ikke er skikket  

Konfliktskapende overskrifter

Med tittelen «Ganske stivbeint» gjøres det klart og tydelig at avisen på lederplass mener politikerne ikke burde fulgt de faglige vurderingene kommunens administrasjon ved landbrukskontoret gjorde om denne søknaden etter konsesjonsloven, i et saksfremlegg på totalt 45 sider, inkludert 5 vedlegg og 2 kart.

I lederartikkelen fremheves det særlig at begrunnelsen i rådmannens innstilling «virker ganske spesielt», for å bruke redaktørens egne ord.

"Flertallet har vært ekstra stivbeinte i denne saken"  

For min del deler jeg ikke redaktørens oppfatning at det er særlig spesielt om politikerne i sine vedtak følger rådmannens innstillinger, inkludert begrunnelser. Det er snarere hovedregelen å følge de faglige anbefalingene.

Konfliktskapende overskrifter synes viktigere for avisen enn å presentere vanskelige sakers nyanser, som vektlegges ulikt av partiene. Disse nyansene må derimot politikerne ta stilling til – i alle saker som behandles.

Avisen var ikke til stede

RHAs omtale av bygningsrådets behandling av saker og vedtak generelt kan dessverre beskrives som «ganske spesielt». Gjennomgående velger avisen å ikke være tilstede i utvalgets møter, men lager oppslag på sakenes dokumenter og utvalgets protokoller.

Når avisen senere vinkler sine nyhetssaker på vurderingene politikerne diskuterer i møtene, for så å kritisere på lederplass en vurdering som ingen fra avisen har overhørt, etterlates det et inntrykk av at redaktøren kun ønsker reaksjoner for debattens egen del.

Redaktøren avslutter sin lederartikkel med å omtale at Venstre «følger den sosialistiske siden i denne saken». Det er derfor dessverre også nødvendig å minne redaktøren på at Venstre er et eget parti som har gått til valg på sitt eget program. Ikke Høyre sitt program som redaktøren tilsynelatende forventer at skal ligge til grunn for våre voteringer i planutvalget og bygningsrådet.

Kommentarer til denne saken