(Drammens Tidende)

Norge starter hovedrunden med to poeng i ryggen. Portugal er også videre.

203 centimeter lange Rød slet i angrep både mot Bosnia-Hercegovina og Frankrike. Mot portugiserne var han i perioder helt ustoppelig. Før pause scoret han på seks av sju skudd og gjorde en sterk jobb også i forsvar.

– Jeg tviler ikke på meg selv. Det har fungert bra for meg i Bundesliga, sa Rød til NTB mandag.

Få spillere ofrer seg som ham i angrep. To-tre av satsingene mot Portugal var brutale. En gang ble han liggende etter å ha blitt slått luften ut av.

Keeper Bergerud spilte helt strålende. Han fikk Trondheim Spektrum til å eksplodere i jubel flere ganger.

Gøran Johannessen er også påmeldt for fullt i EM etter en fin kveld med flere mål. Christian O'Sullivan var mannen bak flere viktige initiativ, og Norges forsvarsspill var jevnt over godt.

Magnus Jøndal prikket de viktige straffekastene inn som under VM i fjor. Harald Reinkind tok Røds plass etter pause og banket inn flere scoringer. Bergenseren er i form etter en høst med mye tillit i Kiel.

Sander Sagosen kommer man ikke utenom denne kvelden heller.

EM fortsetter med hovedrunde og fire kamper i Malmö. Der åpner det for norsk del mot enten Island eller Ungarn fredag. Det avgjøres onsdag. I denne puljen blir Danmark slått ut om ungarerne får med seg poeng mot Island.

Etter at Christian Berge ble landslagssjef våren 2014, har Norge tatt to VM-sølv og 4.- og 6.-plass i EM.

EM-vinneren får OL-plass i Tokyo i juli og august. Norge er uansett sikret en meget overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane (i Trondheim).