Gå til sidens hovedinnhold

Noen som vil starte opp? Hurum trenger MC-Ravner

Artikkelen er over 5 år gammel

MC-Ravn Hans-Peter Lannerstedt mener Hurum har behov for natteravner som kan farte rundt på motorsykkel i sommerhalvåret i likhet med ravnene i Røyken.

MC-Ravnene i Røyken er godt etablert med om lag 44 «ravner». Nå mener Lannerstedt at det er på tide at også Hurum får sin egen gruppe.

– Vi er ikke mange nok til at vi kan farte hele Hurumlandet rundt, men det er nok mc-kjørere i Hurum til å etablere en liknende gruppe, sier Lannerstedt.

– Derfor vil vi gjerne ha kontakt med folk som kunne tenke seg å delta som MC-Ravn i Hurum, sier han.

Noen timer i uka

Bakgrunnen for hans utspill er en uformell henvendelse fra ansatte i Hurum kommune som gjerne kunne tenke seg en liknende gruppe i kommunen.

– Tanken bak MC-Ravnene er at det er lettere å farte rundt i kommunen og stoppe der ungdommene er. Målgruppen er ungdom fra 11 til 18 år, sier han.

Alt som skal til er ønske om å bruke noen timer i løpet av tre-fire helger i sommerhalvåret.

– Med rundt 30 førere blir det bare fire vakter i løpet av sesongen, og mange liker jo å kjøre litt rundt uansett, sier han.

Der de unge er

– Vi kjører litt rundt, oppsøker steder vi vet ungdom ferdes. vi stopper også der vi finner ungdom, slår av en prat. Når vi kommer kjørende på store sykler er vi også et trekkplaster, og ungdommene vil gjerne slå av en prat. Vi er ingen sladrehanker, men bistår de som har behov eller bare slår av en prat, sier han.

Han mener en MV-Ravn-gruppe i Hurum kan bidra til å skape større trygghet for ungdom som ferdes ute.

– Vi vet jo også hvordan det er å være ung, og mc-ravnene er ikke ute for å kjefte på noen, vi vil bare være hjelpsomme, sier han, og synes Hurums ungdommer fortjener en slik gruppe.

Han oppfordrer derfor til å ta kontakt med han på post@mc-ravn.no.

– Som sagt vil jeg ikke stå ansvarlig for en ny gruppe, men jeg hjelper gjerne til med å få den opp å gå, sier han.

Ifølge SSB var det i 2013 registrert 662 tunge motorsykler i Røyken og 290 i Hurum.

Kommentarer til denne saken