Gå til sidens hovedinnhold

Unge fotballspillere pantet seg til cupspill

Sætre IF Graabein

Artikkelen er over 2 år gammel

Med flaskepanting og lotteriinntekter, fikk to lag med Gutter 12 år fra Sætre IF Graabein en skikkelig opplevelse under verdens største fotballcup.

Gothia Cup er verdens største og mest internasjonale fotballcup for yngre fotballspillere. I år ble arrangementet holdt i Göteborg i Sverige, og 1 731 lag fra 78 forskjellige nasjoner deltok.

Blant lagene stilte Sætre IF Graabein med to lag for gutter 12 år.

– Både barn og foreldre la ned en stor dugnadsinnsats i forkant av cupen. Med panting av flasker og loddsalg ble det en mulighet, forteller Øyvind Stubberud i Sætre IF Graabein.

Les også: Hyggen IF og NÅIF er med i Norway Cup

Inspirert av VM

Det ble spilt totalt 4 424 kamper fordelt over 110 baner i tiden mellom 15.–21. juli. Ifølge Stubberud ble det kuriøst nok scoret 19 506 mål i løpet av cupen.

– Det er lagene og deltakerne fra hele verden som gjør denne turneringen unik. Det er en møteplass for verdens ungdom, uavhengig av religion, hudfarge eller nasjonalitet, sier Stubberud.

Fotballklubben stilte med 58 spillere, foreldre og trenere. Inspirasjonen fikk de allerede første ettermiddagen.

– Vi ble innlosjert et stykke utenfor Göteborg, på et fantastisk sted ved vannet i Frilesås. Den første dagen vi kom dit var det rigget for finalen i fotball-VM, sier Stubberud.

Les også: På talentleir

Tøff konkurranse

Begge lagene fra Sætre møtte internasjonale motstandere fra Ukraina, Jordan, Forente Arabiske Emirater, Sverige og Tyskland.

– Noen lag var meget godt sammensatt, blant annet fotballakademier som hadde spilt cup, hvor vinneren fikk komme til Sverige. Så det ble tøff motstand, forteller Stubberud.

Begge lagene kom seg videre fra innledende gruppespill, men det ble stopp i 1/32-dels finalen og 1/64-dels finalen mot henholdsvis Lillestrøm og Kungsbacka.

– I noen av kampene ble det veldig varmt på grunn av varmebølgen i Skandinavia, samtidig som vi hadde litt for få spillere.

Men han synes alle guttene som deltok gjorde en kjempeinnsats, og roser samholdet i reisefølget.

– Både barn og foreldre gjorde at alle har lyst til å delta på cup igjen. Foreldre og barn heiet fram gutta i alle kamper, og det var mange som var hese etter kampene, sier Stubberud.

Kommentarer til denne saken