Gå til sidens hovedinnhold

Flere veier stengt på grunn av dårlig vær

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi gir deg oversikten over trafikkmeldinger søndag.

(Drammens Tidende)

VIKEN: Vinterferien går mot slutten og flere biler blir å se på veiene. Denne søndagen er også flere veier stengt på grunn av dårlig vær.

Stengte veier

Blant de veiene som er stengt inntil videre på grunn av uvær, finner vi riksvei 7 over Hardangervidda. Dette viser trafikkmeldinger fra Statens vegvesen denne søndagen.

På grunn av oppryddingsarbeid er fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland også stengt inntil videre. Dette gjelder også europavei 134 over Haukelifjell. Veien ventes åpnet i løpet av ettermiddagen.

– Vi jobber med å åpne veiene etter uværet. Mannskapene jobber med oppryddingsarbeid for å kunne åpne veiene i ettermiddag. Da blir det nok kolonnekjøring i første omgang, så tar vi det derfra, sier Roger Evensen i veitrafikksentralen i Sør til Drammens Tidende.

Les også

Samboerparet skled mot stupet på den speilblanke veien: – Så kom steinen

Få henvendelser om glatte veier

Ved riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det snø- og isdekke. Her var det søndag morgen åtte minusgrader i tillegg til lett bris og snøbyger. Vekslende snø- og isdekke samt løs snø er det er det også på fylkesvei 40 over Dagalifjellet. Også her var det åtte minusgrader samt svak vind, skyet og middels snø.

Europavei 16 over Filefjell har også snø- og isdekke. Her var det søndag morgen sju minusgrader, frisk bris og snøbyger.

Selv om flere veier har snø- og isdekke, har ikke veivesenet fått mange henvendelser.

– Det har egentlig ikke vært noen hendelser om glatte veier, sier Evensen.

Les også

Kaos på veiene: – Svært vanskelige kjøreforhold

Kommentarer til denne saken