Hvalrossen Freya havnet på villstrå og gjorde seg bemerket med en del sprell som gjorde at hun ble både elsket og hatet av en hel nasjon – mest det første. Hun endte som en slags forvirret utgave av delfinen Flipper eller sjimpansen Julius, men gjorde aldri noe annet galt enn å være hva hun var født til, nemlig å være hvalross.

En hvalross sover 20 timer i døgnet, og Freya ville ha et tørt underlag. I den prosessen ble det noen materiellskader, men dette var ikke – ifølge fiskeridirektøren – grunnen til at Freya måtte dø. Nei, Freya ble i all stillhet(?) avlivet «fordi folk ikke klarte å holde seg unna henne, og kunne bli skadet».

Har man noensinne hørt på maken til logisk havari?

Et dyr som har kommet vekk fra flokken og sitt naturlige habitat, ender som kjendis og snakkis gjennom en hel sommer. Foruroligende mange mennesker syntes tydeligvis at det var en menneskerett å la barna få ta selfie med hvalross. Freya ble naturlig nok stresset av all oppmerksomheten, og i stedet for å bøtelegge folk som la seg for tett oppad henne, var det hun som måtte bøte med livet.

Nå skal det bli tilstander: Et jaget offer for folks sensasjonslyst ble søndag 15. august 2022 avlivet for å hindre at plageåndene skadet seg. Dette kan man jo overføre til andre forhold, og se hvilket samfunn vi får!

En betenkelig svakt begrunnet avgjørelse om avliving av et forvirret dyr som har preget nyhetsbildet i den grad at folk har gått av skaftet av begeistring, skal til alt overmål holdes hemmelig.

Våre havområder har atskillig større problemer enn denne ene hvalrossen. Nå har vi fått etablert at vi har en så umusikalsk fiskeriminister at det tilsvarer den totale tonedøvhet. Hvordan skal denne mannen kunne håndtere andre og verre saker?

Frank, vær så snill å gå. Du fikser ikke dette.