Fikk bærekraftpris for vann-samarbeid: - Man blir ydmyk og stolt av å få en slik pris

Godt Vann Drammensregionen ble nylig tildelt årets Bærekraftpris fra interesseorganisasjonen Norsk Vann.

DEL

Godt Vann Drammensregionen (GVD) er et samarbeidsprogram mellom seks kommuner - deriblant Asker - og Glitrevannverket. GVD jobber med felles mål innen vannforsyning og avløpshåndtering - og deres fokus på bærekraftige tiltak sikret dem nylig Norsk Vanns Bærekraftpris 2020, ifølge en pressemelding fra GVD.

– Man blir ydmyk og stolt av å få en slik pris. Det betyr mye for oss at arbeidet vi gjør blir sett og verdsatt, og det gjør oss motivert til å fortsette å jobbe med temaet, uttalte GVD-leder Marius Asheim i forbindelse med prisutdelingen.

Lavere vannforbruk

Tross befolkningsveksten i regionen, har GVD lykkes i å redusere vannforbruket gjennom samarbeidet. I pressemeldingen opplyser GVD at samarbeidsprogrammet har gjennomført et omfattende arbeid med lekkasjekontroll av vannledninger, og oppnådd et etterlengtet mål:

«Samarbeidet har resultert i at vannforbruket i 2019 var 13,8 prosent lavere enn i 2004.»

Norsk Vann vektla også andre bærekraftdimensjoner - deriblant helhetlig arbeid økonomisk, sosialt og miljømessig.

Les også: Dette synet møtte flere av beboerne på Slemmestad: – Helt vanvittig at Asker kommune ikke har varslet

GLAD GJENG: (f.v.) Kari Ekerholt fra Asker, Live Johannessen fra Drammen, Vidar Gustavsen fra Lier og leder for programstyret i GVD; Marius Asheim sammen med René Astad Dupont, og Ragnhild Leirset fra Glitrevannverket.

GLAD GJENG: (f.v.) Kari Ekerholt fra Asker, Live Johannessen fra Drammen, Vidar Gustavsen fra Lier og leder for programstyret i GVD; Marius Asheim sammen med René Astad Dupont, og Ragnhild Leirset fra Glitrevannverket. Foto:

Høyt på listen

Norsk Vann er den nasjonale interesseorganisasjonen for vannbransjen, og organisasjonen skal bidra til rent vann og en bærekraftig utvikling av bransjen. Blant kriteriene for Bærekraftprisen var oppmerksomheten GVD hadde fått gjennom sitt arbeid med bærekraft, og at det var blitt iverksatt tiltak som kan gi overføringsverdi til andre medlemmer i Norsk Vann, ifølge pressemeldingen.

GVD kom dermed høyt opp på listen av kandidatene, og med bærekraftig forvaltning av vannressursene nedfelt i samarbeidsprogrammets visjon, kunne de stolt overta årets Bærekraftpris.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken