Gå til sidens hovedinnhold

Ett skår i helgeværet: – Det kan være noen som ikke får noe, mens andre får en kjempebyge rett over seg

Det gjelder å nyte helga fra start, for søndag kommer kalddusjen.

Ifølge meteorologen vil finværet og temperaturer over 25 grader holde seg til lørdag, men utover kvelden kan det bli vått. Ustabile luftmasser over Sør-Norge gjør at også Asker kan få smake på regn- og tordenbyger lørdag kveld og natt til søndag.

Les også: Disse dugnadsgutta ruster opp badelivet i Slemmestad, men misliker noe av det de ser: – Vi ønsker å ha en positiv dialog, men får bare kjeft og hets tilbake

– Med byger er det av natur store lokale variasjoner. Det kan være noen som ikke får noe, mens andre får en kjempebyge rett over seg. Bygeværet starter lørdag kveld, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

Jevnere regnvær

For videre utover søndagen tar solen en kort pause fra strandlivet og solhungrige Asker-børinger. Badeturen bør definitivt gjøres unna på lørdag.

– Søndag vil det regne store deler av dagen, men dette er mer et jevnt regnvær og ikke et bygevær, fortsetter Skattør.

Les også

Koronaviruset og bading i saltvann: Eksperten er ikke i tvil om risikoen

Søndag vil også temperaturen falle til rundt 20 grader på dagtid. Badefolket trenger ikke bekymre seg, for til uken kommer finværet nok en gang krypende tilbake.

– Det vil kunne henge igjen noe nedbør mandag, men så blir det opphold og mye sol med temperaturer oppunder 30 igjen utover i uka, forteller meteorologen.

Travelt med rekorder

Skattør sier det kan være travelt som vakthavende meteorolog i periodene om sommeren der det er ekstra varmt og rekordene står for fall. Hun legger ikke skjul på at styrtregn som kommer i lokale byger er krevende å varsle.

– Det er vanskelig å varsle hvor bygene treffer lokalt, og siden det er så store lokale forskjeller må vi sende ut varselet for et større område fordi det er usikkert hvor de treffer, sier Skattør.

Kommentarer til denne saken