Gå til sidens hovedinnhold

Et nytt skritt nærmere utslippsfrie hurtigbåter

Oslofjorden

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er et stort engasjement om å ta i bruk Oslofjorden som transportåre. Flere steder har det vært arrangert lokale møter og de ulike partiene skriver leserinnlegg i avisa. Dette lover godt for et bedre fremtidsrettet kollektivtilbud på fjorden.

Viken Høyre er i gang

I løpet av de siste månedene har de tre kommunene som snart blir nye Asker satt av 77 millioner kroner for å få realisert målet om utslippsfrie hurtigbåter i Oslofjorden. Sist helg nådde vi en ny milepæl da Viken Høyres årsmøte vedtok en resolusjonstekst om igangsetting av rutetrafikk med slike båter.

Vi må bruke Oslofjorden  

Vi vet at veldig mange innbyggere i nye Asker har utfordringer med pendling til og fra jobb i Oslo-området. Kapasiteten er i dag sprengt i rushtiden, enten du pendler med bil, tog, buss eller en kombinasjon av disse. Samtidig ligger Oslofjorden nærmest ubrukt til personreiser.

I mange år har vi snakket om en kraftig utvidelse av hurtigbåttilbudet og de siste årene har vi latt oss begeistre av den raske utviklingen mot nullutslippsbåter.

Vi i Høyre er teknologioptimister som jobber hardt og målrettet for en grønnere hverdag. Utviklingen av nye Asker skal være basert på FNs bærekraftsmål og vi vil spille en rolle også utenfor egen kommune.

Asker og Bærum Høyre fikk med seg hele Viken Høyre på et vedtak om å sette i gang rutegående utslippsfrie hurtigbåter på fjorden. Nå skal vi sørge for at administrasjon og regionens kollektivselskap lojalt følger opp de politiske målene som har så bred og helhjertet støtte i befolkningen.

Ny kommune gir nye muligheter  

Muligheter for næringslivet

Utviklingen av utslippsfrie hurtigbåter er ikke bare et offentlig prosjekt for en grønnere hverdag, det er også et prosjekt som skaper muligheter for næringslivet. Vi har allerede gode samarbeid med maritime virksomheter som jobber både nasjonalt og internasjonalt med utvikling av raske ferger med lang rekkevidde og null utslipp.

Nå må vi også jobbe for å koble vårt eget lokale næringsliv tettere på disse prosjektene. Her har næringslivet en tydelig bestilling fra fellesskapet.

Den sterke lokalpolitiske viljen til å satse på utslippsfrie hurtigbåter har gitt oss et infrastrukturfond på 77 millioner. Nå har det største politiske partiet i landets største region stilt seg bak de samme målene. Vi håper å kunne ønske deg velkommen ombord før 1. januar 2021.

Kommentarer til denne saken