I gamle dager hadde vi noe som het overforbruk. Det vil si at strømforbruk over en viss grense kostet ekstra. Dette var for å ta ned forbrukstopper og spare unødige investeringer kapasitet for linjer og vannkraftverk. Nå er vi på vei til liknende forhold. Strømtopper og prissvingninger gjennom døgnet og perioder med ekstreme priser. Det foreslås også å knytte nettleien til maks forbruket i løpet av måneden.

Da bør vi få muligheten til enkelt å sjekke forbruket. Det hadde vi tidligere med et viserinstrument på kjøkkenet. Instrumentet viste strømforbruket i øyeblikket.

Det er her Hurum kraft og Smartliv på Tofte kommer inn. For noen år siden fikk vi i Hurum beskjed om å installere en «Netti» koblet til måleren i sikringsskapet. Netti leser av vannmåleren trådløst, men kan også lese av strømforbruket via mobiltelefonen. Bruk av mobiltelefon er noe tungvint for regelmessig bruk. Jeg ber derfor om at de to firmaene tilbyr en trådløs plugg med viserinstrument som kommuniserer med Netti. Da ville vi enkelt jevnlig bli minnet på forbruket og kan følge med.

Denne ideen foreslo jeg også for Easee som leverer elbil ladere, men jeg tror ikke de gjør noe med det. De har også en App – løsning. App kan sikkert virke teknologisk avansert og tidsmessig, men er i denne forbindelse lite praktisk. Gi oss en brukervennlig løsning som gjør det enkelt å spare energi og penger. All teknologi som skal til finnes allerede. Prisen burde ikke bli mer enn noen få hundrelapper.

Tar dere utfordringen?