Gå til sidens hovedinnhold

En lysende framtid

Artikkelen er over 6 år gammel

I dag er det tid for å ta av seg hatten. Rett og slett ta den av for all den kreativitet, skaperglede og det pågangsmot som er lagt for dagen i Slemmestad den siste tiden. Ett eksempel på all denne skaperkraften ble vi vitne til torsdag, da utstillingen «Lightbridge Slemmestad–Torun» ble åpnet i Sekkefabrikken kulturhus.

Her blir vi blant annet presentert for en rekke flotte bilder fra fjorårets store lysfestival i Slemmestad. Bildene er tatt av fotograf Morten Flaten, og gir et storslagent innblikk i lysfestivalens effekter og omfang.

Det har nemlig pågått et EØS-finansierte utvekslingsprogram mellom de to internasjonale lysfestivalene Bella Skyway Festival i Torun i Polen og Factory Light Festival i Slemmestad. Festivalen i Slemmestad startet i det små i 2012. I 2013 var det over 2 000 besøkende. I fjor ble lysfestivalen en begivenhet med over 6 000 besøkende, og ble nominert til fylkeskulturprisen i Buskerud.

Oppi det hele kan vi nevne at Sekkefabrikken kulturhus også har positive tall å vise til. Sekkefabrikken er blitt en viktig kulturinstitusjon i kommunen, og har bare blitt mer og mer viktig med årene. I 2012 var det litt over 17 000 besøkende i kulturhuset i løpet av 129 arrangementer. I 2014 økte antall arrangementer til over det dobbelte, og antall besøkende i løpet av fjoråret er over 30 000 mennesker.

Lysfestivalen kan komme til å bli en stor attraksjon, sett i landssammenheng. Arrangørenes mål er at festivalen skal bli en av de største lysfestivalene i Norden. Så langt ligger den godt an i løypa til å bli så stor. Festivalen kan bli et enormt trekkplaster for Slemmestad.

Tirsdag fikk vi også bekreftet en gledelig nyhet, nemlig at det blir lysfestival i Slemmestad i år også. Det er et faktum som gleder oss og sammen med alle de andre planene som er på gang i Slemmestad sentrum, er vi sikker på at stedet, bokstavelig talt, har en lysende framtid.
 

Svein Ove Isaksen
Ansvarlig redaktør/daglig leder

Si din mening i kommentarfeltet under.

Kommentarer til denne saken